Nijemci lako s Dancima, Horvath srušio Srbiju na Euru U21 (FOTO)

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 17.06.19. | 22:55

Umalo debakl 'Orlića'.

 

Na startu U21 Eura vidjeli smo dvije utakmice i dvije pobjede zemalja s njemačkog govornog područja. Navečer su Nijemci savldali zadnje protivnike Hrvatske u pripremnom periodu, Dance.

U 27. minuti Elf dolazi u vodstvo. Nakon niza kombiniranja pred i, na posljetku, u kaznenom prostoru, lopta sjeda na ljevicu Richtera, koji prizemno iskosa pogađa ispod golmana Iversena.

52. minuta donijela je povećanje vodstva. U naizgled bezopasnoj situaciji danski branič Valentin griješi i šalje kratku povratnu loptu prema golmanu Iversenu, te je brzonogi Marco Richter lovi, i nakon nekoliko driblinga te pošto se riješio braniča, zabija za drugi svoj gol i svoje ekipe.

65. minuta donosi potpuno razrješenje dvojbe nakon gola Waldschmidta iz kontre prilikom čega je mladi igrač Eintrachta odličnio prebacio Iversena.

Počasni gol za Dansku djelo je glavnog fantaziste Skandinavaca Roberta Skova iz jedanaesterca u 73. minuti.

Reprezentacija Srbije neočekivano je poražena od vršnjaka iz Austrije. Mladi Austrijanci slavili su rezultatom 2-0, a moglo je biti i više da nije bilo vrlo dobrog vratara Borisa Radunovića.

Iako su bili jedni od 'favorita iz sjene', mladi reprezentativci Srbije potpuno su podbacili u utakmici u kojoj su Austrijanci mogli pobijediti puno većom razlikom. Prvi gol na utakmici pao je u 37. minuti preko Hannesa Wolfa.

> Mlada reprezentacija Austrije ili Balkana? Četiri Hrvata, dva Bošnjaka, po jedan Slovenac i Srbin...

Austrijanci su odigrali akciju kroz srce sredine sa svoje polovice, a igrači izbornika Gorana Đorovića samo su nijemo gledali prešetavanje suparnika. U konačnici, Sascha Horvath gađa stativu, a Wolf na odbijancu posprema loptu u mrežu.

U drugom dijelu, Srbija je ostala s igračem manje nakon što je Vukašin Jovanović dobio izravan crveni karton, da bi tri minute kasnije upravo Horvath bio puno precizniji nego kod prvog gola. Gađao je direktno iz slobodno udarca i pogodio pored iznenađenog vratara Radunovića i dekoncentrirane obrane Srba.

Srbi će teško u polufinale, dok su Austrijancima vrata uvelike otvorena.

(Foto: UEFA)


Tagovi

Sascha HorvathHannes WolfAustrijska nogometna reprezentacijasrpska nogometna reprezentacijaLuka JovićEuropsko prvenstvo u nogometu U21

Ostale Vijesti