Horor! Dalić bez cijele momčadi pred utakmicu istine

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 03.06.19. | 12:00

Hrvatska ima nikad veće probleme s ozljedama, a izborniku na raspolaganju nije kompletna momčad sjajnih igrača za dvoboj koji će odrediti smjer u kojem će ići kvalifikacije.

Hrvatsku nogometnu reprezentaciju ovaj tjedan očekuje utakmica koja bi mogla bitno odrediti smjer u kojem će kvalifikacije krenuti. U Osijek stiže vrlo jaki Wales, a Hrvatskoj nakon kiksa u Mađarskoj igra samo pobjeda. No, do nje će Zlatko Dalić morati doći uz nikad veće probleme s ozljedama.

> ODIGRAJ Hrvatska - Wales

Vatrenima nedostaje cijela jedna postava zbog brojnih ozljeda, a svi s tog popisa su standardni članovi viceprvaka svijeta. Jedina pozicija s kojom nemamo nikakve probleme je ona golmanska, ali tu veliku brigu predstavlja status Lovre Kalinića u Aston Villi, zbog čega je sve izglednije da u subotu našu mrežu brani Dominik Livaković.

Što se igrača u polju tiče, krenimo od pozicije desnog beka. Naša prva opcija – Šime Vrsaljko – davnih je dana zaključio ovu sezonu i vjerojatno se neće do kraja godine vraćati na teren zbog puknuća stražnjeg križnog ligamenta.

Izbor na mjestu stopera smanjen je nedostatkom Mateja Mitrovića. On je zadnju utakmicu za Club Brugge odigrao 27. prosinca, a od tada muku muči s težom ozljedom gležnja i pitanje je kada će se vratiti na teren.

Sreća da je Borna Barišić pokazao da se na njega može računati jer bi u suprotnom Dalić imao veliku brigu s pozicijom lijevog beka. Josip Pivarić se oporavlja od operacije prednjeg križnog ligamenta koju je obavio u siječnju i mogao bi biti na raspolaganju za utakmice u rujnu. Ivan Strinić, pak, cijelu sezonu nije igrao zbog sumnje u probleme sa srcem i od završetka Svjetskog prvenstva u Rusiji, njegova karijera je u procesu prisilne pauze.

Uz Šimu Vrsaljka, najveći hendikep za Hrvatsku bez dileme je neigranje Ivana Rakitića. Vijest da ne dolazi na pripreme šokirala je javnost, a odmah su se pojavile i sumnje kako je on odradio svoje u reprezentaciji te da se povlači zbog nezadovoljstva. Kasnije je sve to demantirano, a veznjak Barcelone otkazao je službeno zbog umora, psihičke iscrpljenosti i zatezanja u zadnjoj loži, sve kao posljedica naporne sezone.

> Dalić potvrdio: Rog i Bradarić otpali za Wales

Filip Bradarić se nakon solidne sezone u Cagliariju morao povući s ovog okupljanja nakon što je dobio udarac u rebro i kuk. Posebno ga boli rebro i uopće ne može trenirati zbog toga, tako da je izbornik povukao logičan potez kada ga je poslao na oporavak i odmor.

Isti dan kada smo ostali bez Bradarića, jednak epilog imale su ozljede Marka Roga i Nikole Vlašića. Potonji je već neko vrijeme imao probleme s gležnjem, nadao se da će biti spreman, ali još uvijek ipak nije spreman za maksimalan napor na treninzima. Što se Roga tiče, iza njega je još jedna promašena sezona protkana sjedenjem na klupi. Došao je na okupljanje uoči utakmice u Omišu, ali je zbog ozljede mišića poslan kući. Od ofanzivno nastrojenih igrača, Dalić također ne računa na Marka Pjacu kojem je na treningu Fiorentine, još u ožujku, puknuo prednji križni ligament.

Za kraj nam ostaje Ante Rebić, koji je odmah prvi dan okupljanja bio primoran otkazati. Radi se o ozljedi koljena koja ga je mučila pred kraj sezone, tako da nije ostao nijedan dan na pripremama.

Od ovih deset izostanaka može se složiti prilično jaka i respektabilna postava koja bi sigurno imala što za pokazati na terenu. Tim više je jasno s kakvim se problemima susreće Dalić i njegov stožer, ali kao što i sami napominju – alibija nema i Wales mora pasti.

(foto: Pixsell, Action Images, grafika: Vedran Duhaček)


Tagovi

Nikola VlašićAnte RebićMarko PjacaIvan RakitićFilip BradarićMatej MitrovićJosip PivarićIvan StrinićŠime VrsaljkoMarko RogZlatko DalićHrvatska nogometna reprezentacija

Ostale Vijesti