Uwe Anspach/DPA/PIXSELL
Uwe Anspach/DPA/PIXSELL

Holivudska priča iz Rusije: Afrikanci 'zavaljali' klub iz Serie A za 800 tisuća eura na spektakularan način

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 24.09.21. | 09:38

Usprkos neslavnom kraju, većina novca već je bila potrošena, a kad je policija ušla u stan osumnjičenih, pronašli su lažne kartice, putovnice, kreditne kartice…

Da je bilo pucnjave i krvi, već bismo nekako mogli vidjeti Quentina Tarantina kako cijelu ovu priču uzima u svoje ruke i od nje radi holivudsko remek djelo. No, pištolja i pušaka nije bilo, na svu sreću, ali usprkos svemu, ne bi nas iznenadilo da neki poznati holivudski redatelj odluči po ovom istinitom događaju napraviti film koji ima sve preduvjete da postane blockbuster.

Filip Kostić bio je blizu prelaska iz Eintrachta u Lazio ovog ljeta. Priča je odranije poznata, pričalo se da su Nijemci poslali Talijanima lažnu e-mail adresu kako ponuda Rimljana ne bi stigla na vrijeme i kako bi si kupili vremena u pregovorima, ali na kraju se sve to pokazalo dječjom igrom u odnosu na ono što se dogodilo jednom, zasad neimenovanom, talijanskom klubu ovog ljeta.

Pa, krenimo redom.

Mjesto radnje: Sankt Petersbourg. Glavne uloge: Nekolicina imigranata iz Afrike (trojica iz Nigerije, jedan iz Burkine Faso)

Naime, nekolicina afričkih emigranata, stacionirana u drugom najvećem ruskom gradu, 'zavaljala' je Talijane za čak 800 tisuća eura, a priča je sljedeća: Oni su preko svojih izvora doznali da talijanski klub zainteresiran za jednog danskog nogometaša. I u tom trenutku, došli su na nevjerojatnu ideju, a ona je bila da lažiraju putovnicu s imenom i prezimenom tog nogometaša, čiji je identitet također i dalje nepoznat, potom na njegovo ime otvore račun u banci, a na kraju i falsificiraju cijelu papirologiju i pečatom kluba za kojeg on igra.

Sve to poslali su na adresu talijanskog kluba kad su saznali da je transfer došao do kraja i da je samo potrebno da se izvrši uplata. I onda – kao u filmu – Talijani su ne provjeravajući ništa dva puta, na račun prevaranata uplatili 800 tisuća eura.

Ruska policija je kasnije uspjela otkriti prijevaru, Afrikanci su u konačnici uhvaćeni i zatvoreni, ali dobar dio uplaćenog novca je već bio potrošen…

U stanu su, prilikom pretresa, pronađene lažne osobne karte, lažne putovnice, lažne kreditne kartice… Sve što je bilo potrebno da prijevara u konačnici uspije.

 Tko zna, jednog dana možda se napravi i holivudski film na temeljen na ovoj priči. Ne znamo za vas, ali mi bismo ga rado pogledali…


Tagovi

Iz drugog kutaNigerijaBurkina Fasost.petersburgSerie Adanska nogometna liga

Ostale Vijesti