Luka Stanzl/PIXSELL
Luka Stanzl/PIXSELL

Hoće li šansu za debi protiv Rudeša dobiti novi Hajdukov dragulj?

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 23.04.24. | 08:01

Ima nogometne gene, otac mu je također bio igrač Bijelih i reprezentativac Australije

Hajduk je napokon upisao pobjedu, slavio je na gostovanju kod Slaven Belupa prekinuvši niz od pet poraza pogotkom Aleksandra Trajkovskog, pa se na Poljudu nekako lakše diše.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Istina, velika je rezignacija među navijačima nakon propuštene prilike u prvenstvu i Kupu, ali barem nije oboren negativni rekord po broju uzastopnih poraza.

Idući protivnik je Rudeš, još se jedna utakmica igra pred praznim tribinama zbog kazne, a s obzirom da je momčad Davora Mladine već i matematički ispala iz lige, za Bijele ne bi trebalo biti problema.

Čini se da je prava prilika da na djelu vidimo, barem u drugom poluvremenu, mladog talenta Hajduka. Noa Skoko je zajedno sa stoperom Mateom Jurićem-Petrašilom bio na klupi po prvi put sa seniorima, a ove zime prošao je pripreme s prvom momčadi u Istri.

Pamtimo ga po odličnim potezima na utakmici u Kopru koja je završila 1-1, a igrali su Marko Livaja i Nikola Kalinić zajedno, dok ih je 18-godišnji mladi reprezentativac odlično upošljavao loptama, povezivao redove.

Upravo je u Umagu proslavio 18. rođendan, ali se vratio nakon priprema među juniore, dok ga na put nije poveo novi trener Jure Ivanković. Međutim, rezultat (0-1) bio je takav da nije bilo prostora za eksperimentiranje, pa je njegov debi odgođen za neku drugu prigodu.

A ona bi mogla biti baš protiv Rudeša, jer za očekivati je da bi Bijeli mogli doći do rezultatske prednosti, a onda je lakše mladom igraču ući i igrati opuštenije. Isto vrijedi i za Jurića-Petrašila, vidjet ćemo tko će prije doći do šanse u službenom susretu.

Inače, Noa je sin legendarnog Josipa Skoke koji je bio Hajdučko srce i kapeten, reprezentativac Australije jer je rođen Down Under, tamo dolje pa je igrao i na Svjetskom prvenstvu 2006. godine. Noa je rođen u Engleskoj dok mu je otac igrao na Otoku, ali se odlučio za Hrvatsku. Otac je zajedno bio s njim kada je potpisao ugovor s Hajdukom do 2028. godine.

Ove sezone upisao je 13 nastupa i četiri pogotka za juniore Bijelih što i nije mnogo s obzirom o kakvom se talentu radi, jer prošle godine ugledni britanski list Guardian uvrstio ga je na listu 60 najboljih igrača svog godišta što je veliko priznanje.

I Skoko i Jurić-Petrašilo dio su generacija srebrnih juniora Marijana Budimira koja lani u ovo doba igrala finale Lige prvaka mladih izgubivši od AZ Alkmaara.

Mnogi spominju da nema mladih u Hajduku, ali to nije do kraja istina, jer Niko Sigur, Rokas Pukštas i Šimun Hrgović su prvotimci, a Luka Vušković je prodan za rekordan iznos u Tottenham, dok je silom prilika šansu na vratima dobio još jedan srebrni junior Borna Buljan koji se istaknuo u Koprivnici krucijalnim obranama. Sigur i Pukštas su predodređeni za velike transfere, na njima je Hajduk već ove zime mogao zaraditi, a vidjet ćemo koliko će ostali participirati iduće sezone, nakon što se posloži kadrovska križaljka na Poljudu.

Zasad čekamo debi Skoke, šteta što neće biti publike, ali mogla bi ga vidjeti sigurno u preostala dva dvoboja na Poljudu (Varaždin i Gorica), pa da se ova neuspješna sezone privede kraju i krene u pripreme za novu.



Tagovi

HajdukNoa SkokoMateo Jurić-PetrašiloNK RudešLiga prvaka mladihJure IvankovićMarijan BudimirDavor MladinaJosip SkokoHajdučko srceHrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti