Hoće li Bartomeu dočekati kraj godine u Barceloni? Evo tko želi preuzeti žezlo katalonskog ponosa

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 25.09.20. | 08:05

Sretna okolnost za Barcu jest što redovni predsjednički izbori na proljeće padaju baš na razdoblje u kojem se klub trenutno nalazi. Prilika je to za restart, ali i za protukandidate da iskoriste momentum na krilima poteškoća u kojima se našao aktualni predsjednik.

Josep Maria Bartomeu najvjerojatnije završava svoju golgotu na mjestu predsjednika kluba koji je zapravo, prema riječima svojih sljedbenika, više od kluba.

Tri pojedinca su u ovom trenutku potvrdili svoju kandidaturu za predsjedničke izbore. To su Toni Freixa, Jordi Farre i Victor Font. Za nekolicinu drugih, prvenstveno Jordija Rochea, Emilija Rousanda i Joana Laportea (bivšeg predsjednika od 2003. do 2010.), se očekuje da će je potvrditi u skorom periodu.

Izbori su na rasporedu 20. i 21. ožujka. Međutim, i to će ovisiti o tome hoće li se Bartomeuu izglasati nepovjerenje, što je trenutno u tijeku. Dogodi li se to, on će morati odstupiti s mjesta predsjednika, a izbori će se održati najvjerojatnije već u prosincu ove godine.

Freixa je odvjetnik koji je bio dio Laporteovog odbora od 2003. do 2005. je zadnji od trenutno prijavljenih potvrdio kandidaturu.

Jordi Farre objavio je da će se kandidirati prošlog svibnja, dok je Font napravio isto još u lipnju 2018. Farre je jasno i glasno dao do znanja da je njegov isključivi izbor za trenera klupska legenda, kako Barcelone tako i španjolskog nogometa, Xavi Hernandez.đ

Službene objave Rousada i Laportea se još čekaju. Prvospomenuti je svojedobno izišao iz NO-a i tad se činilo da će već tad pokušati preoteti Laporteu fotelju s obzirom na njegove ondašnje tvrdnje da ‘’je neko ulovljen s prstima u pekmezu’’.

Prema navodima, još jedno ime vjerojatno za kandidaturu jest Roche, bivši predsjednik Katalonskog nogometnog saveza.

(foto: Action Images)


Tagovi

Josep Maria BartomeuBarcelona

Ostale Vijesti