HNS zaradio skoro 64 milijuna kuna, uvodi se VAR u Prvoj HNL

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 28.03.19. | 17:34

Održana redovna sjednica Hrvatskog nogometnog saveza.

Skupština Hrvatskog nogometnog saveza u četvrtak je održala sjednicu na kojoj je Marijan Kustić naslijedio Damira Vrbanovića – nepravomoćno osuđenog dužnosnika na tri godine zatvora zbog izvlačenja novca iz GNK Dinamo Zagreb – na mjestu izvršnog direktora Saveza. Prethodno tome, krovna nogometna organizacija u Hrvatskoj morala je mijenjati odredbu u Statutu prema kojoj je izvršni direktor morao imati visoku stručnu spremu. To sada više nije uvjet, a Kustić je preuzeo funkciju, koji inače ima srednju stručnu spremu.

> Šuker: Gradimo nacionalni stadion i dogovorena je lokacija

Predsjednik Saveza, Davor Šuker, osvrnuo se na financijsku 2018. godinu i uspjeh reprezentacije na Svjetskom prvenstvu u Rusiji prošlog ljeta.

„Kada pogledam što je sve Hrvatski nogometni savez doživio i ostvario u 2018. godini, zaista imamo na što biti ponosni. Hrvatska reprezentacija ujedinila je cijelu zemlju i donijela joj najveću sreću od samostalnosti, a HNS nije bio uspješan samo na terenu: odradili smo najveći projekt u povijesti Saveza - napravili smo pet savršenih travnjaka na prvoligaškim terenima. Znamo da samo ulaganja u bazu mogu osigurati uspješnu budućnost hrvatskog nogometa“, izjavio je Šuker.

 Prema njihovom izvještaju, HNS je u prošloj kalendarskoj godini ostvario prihode od 435 i pol milijuna kuna, dok su rashodi iznosili 371.6 milijuna kuna. To znači da je ostvaren višak prihoda od 63.8 milijuna kuna, a kako kažu u Savezu, plan je koristiti taj novac u godinama kada se ne održavaju završna reprezentativna natjecanja te kada Savez ostvaruje manjak prihoda nad rashodima.

Osim toga, potvrđeno je uvođenje VAR tehnologije od sljedeće sezone (2019./20.) i to od proljetnog dijela, a novac za uvođenje VAR sustava omogućen je iz UEFA-inog programa 'Forward'. Navedeni program financirat će uvođenje nove tehnologije u iznosu od 1.3 milijuna dolara.

(Foto: Pixsell)


Tagovi

Hrvatska nogometna reprezentacijaHNSDamir VrbanovićMarijan KustićDavor Šuker

Ostale Vijesti