HNS pronašao Gračanovog nasljednika

Vrijeme Čitanja: 1min | sri. 11.09.19. | 18:47

Bivši Vatreni prvi je izbor.

Kvalifikacije za U21 EURO koje se 2021. godine održava u Mađarskoj i Sloveniji otvorene su na katastrofalan način. Barem ako gledamo sa stajališta hrvatske reprezentacije. Mini Vatreni poraženi su na Šubićevcu od skromne Škotske iako su do 80. minute vodili golom Sandra Kulenovića. Preokret u smiraju utakmice značio je i da je Nenad Gračan bivši, a sada kreće utrka za njegovim nasljednikom. 

Kako doznaju Sportske novosti, prvi izbor HNS-a je Goran Sablić, etablirano igračko, ali i sve jače trenersko ime. On je trenutno bez kluba, a vodio je RNK Split, Široki Brijeg, Šerif iz Tiraspola. Avanturu u klubu kojeg sada vodi Zoran Zekić okončao je 27. travnja ove godine, a potraga za novim poslodavcem mogla bi vrlo uspješno završiti, ako se realizira plan HNS-a.

Ako opcija sa Sablićem propadne, tada će na vruću stolicu sjesti Ognjen Vukojević, sadašnji izbornik U20 reprezentacije kockastih. No, on je opcija samo kao vršitelj dužnosti, dok se ne pronađe iskusnije rješenje. U kući hrvatskog nogometa ne isključuju mogućnost da njihov prvi izbor ima prečih planova, pa bi popularni Ogi bio u ulozi svojevrsnog vatrogasca. Osim ako bi mu krenulo s rezultatima, što bi možda nagnalo Šukera i ekipu da mu ponude trajnu suradnju. No, prvo je Sablić na redu.

Ovaj 40-godišnjak igračku je karijeru proveo u Hajduku i Dinamu iz Kijeva, a za seniorsku vrstu Hrvatske odigrao je pet utakmica.

(foto: Pixsell)


Tagovi

Goran Sablić

Ostale Vijesti