HNL transfer – prvotimac Rijeke pojačao Farmaceute

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 06.02.19. | 14:50

Odlična vijest za Koprivničane.

Nakon remija i poraza u uvodna dva kola proljetnog dijela Prve hrvatske nogometne lige, nogometni klub Rijeka sada je ostala i bez jednog prvotimca.

Defanzivni vezni Dario Čanađija sporazumno je raskinuo ugovor s momčad sa Rujevice i kao slobodan igrač pridružio se Slaven Belupu. Upravo u redovima 'Farmaceuta', 24-godišnjak je i započeo karijeru, prije nego je potpisao za 'biser s Kvarnera'. Proveo je dvije sezone na posudbi u Speziji, da bi potom odigrao 286 minuta u Rijekinoj šampionskoj sezoni.

Sezonu kasnije bio je standardan u ljubljanskoj Olimpiji čime je zaslužio povratak u Rijeku. Ove sezone od 16 utakmica, u 12 je započeo od prve minute, a dolaskom Igora Bišćana na mjesto trenera, postao je važan kotačić momčadi. Zagrebački trener ga je ove zime gurnuo naprijed na mjesto polušpice, ali očito je da je postala gužva na toj poziciji dolaskom Tibora Halilovića i Roberta Murića, a igrač je izrazio zadovoljstvom povratkom u matični klub.

„Presretan sam što sam ponovno doma. Moja karijera je počela sa Slaven Belupom, počela je na ovom stadionu i sigurno je da me za ovaj klub i grad veže posebna emocija. Zahvalio bih se direktoru Šimunoviću na ukazanom povjerenju, a ja se nadam da ću se njemu i svima u klubu odužiti dobrim igrama. Svjestan sam da rezultatski trenutno nije bajna situacija, ali vidio sam kroz utakmice, posebno na onoj prije tjedan dana da imamo kvalitetnu ekipu koja ne zaslužuje trenutno mjesto na ljestvici već puno više. Uvjeren sam da ćemo već od subote krenuti s pobjedama i tako prekinuti ovaj niz remija. Nadam se da će nas Koprivničanci u što većem broju dolaziti bodriti“, izjavio je Čanađija za službene stranice Slaven Belupa.

<blockquote class="twitter-tweet" data-lang="en"><p lang="und" dir="ltr">Dario Čanađija novi je igrač Slaven Belupa! “Presretan sam što sam ponovno doma. Za ovaj klub i grad me vežu posebne emocije!&quot; Dario, dobrodošao!Više na - <a href="https://t.co/cb09Y9Tqs5">https://t.co/cb09Y9Tqs5</a><a href="https://twitter.com/hashtag/mojklub?src=hash&amp;ref_src=twsrc%5Etfw">#mojklub</a> <a href="https://twitter.com/hashtag/dario%C4%8Dana%C4%91ija?src=hash&amp;ref_src=twsrc%5Etfw">#dariočanađija</a> <a href="https://t.co/C2wLMPLrke">pic.twitter.com/C2wLMPLrke</a></p>&mdash; NK Slaven Belupo (@nkslavenbelupo) <a href="https://twitter.com/nkslavenbelupo/status/1093100351157350400?ref_src=twsrc%5Etfw">February 6, 2019</a></blockquote>

<script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

(Foto: Reuters)


Tagovi

Dario Čanađija

Ostale Vijesti