Hrvoje Jelavic / PIXSELL
Hrvoje Jelavic / PIXSELL

HNL otkriće i napadač koji puca visoko: Bilo je ponuda iz Švedske, za tu iz La Lige nisam čuo

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 01.05.21. | 11:42

Da je bio malo sporiji, njegova jučerašnja majstorija konkurirala bi za gol sezone.

Deni Jurić igra fantastičan nogomet te je upravo on uvelike zaslužan što je Šibenik (ne još matematički) osigurao ostanak u 1. HNL. Ne samo da je momčad sa Šubićevca osigurala ostanak, već su u dobrom dijelu sezone izgledali kao netko tko bi se, baš kao Gorica, potpuno neočekivano mogli naći u gornjem dijelu prvenstvenog poretka.

Ipak, momčad iz Turopolja sustavno gradi svoju momčad nekoliko godina, malo su iskusniji, a povrh svega imaju i jednog od najboljih igrača HNL-a, Kristijana Lovrića.

Šibenik se pokazao kao iznimno zahtjevan protivnik, a nakon 20 godina skinuli su skalp Dinamu na Maksimiru. Osim toga, momčad sa Šubićevca slavila je protiv Rijeke i Hajduka, a to je nešto što nije pošlo za rukom nijednom klubu koji je godinu ranije bio drugoligaš.

„Trebalo mi je desetak golova da se malo priviknem na Prvu ligu, velika je razlika između prve i druge lige. Bit ću iskren, neka moja očekivanja bila su da postignem sedam, osam golova u prvoj sezoni 1. HNL. Evo, sada sam na 11, malo sam i samog sebe iznenadio“, rekao je prvi topnik Šibenčana i jedan od najzanimljivijih napadača 1. HNL, Deni Jurić.

„Istina je, zabijao sam i Dinamu na Maksimiru, Rijeci i lijep je to osjećaj. Koji mi je najdraži? Pa, rekao bih onaj Dinamu u Maksimiru za pobjedu 2-1 koji je Šibeniku donio povijesnu pobjedu nad Dinamom u Zagrebu. Također i Rijeci…“

Jurićeva tržišna vrijednost strelovito raste, igra dobro, a ugovorno je vezan za Šibenik do ljeta 2022. godine.

„Reći ću vam da se time ne opterećujem. Sve moje misli usmjerene su isključivo na završnicu sezone. Koliko znam ponuda ima, upita, bilo ih je i prije, vjerojatno će ih biti još. Ali, time se ja osobno ne zamaram. Kada dođe vrijeme za to sjest ćemo klub i ja pa odlučiti što je najbolje za sve. Kažem, ponuda ima, bilo je s dosta strana, i sa sjevera Europe, iz Švedske, isto tako domaćih. Za tu iz Španjolske nisam još čuo. O svemu tome vodi računa moj otac kojemu sam prepustio brigu oko tih stvari“, zaključio je mlađi od braće Jurić koji bi, ukoliko nastavi ovako igrati, uskoro mogao postati bolji igrač od starijeg i poznatijeg Tomija.

Cijeli razgovor za Sportske novosti pročitajte OVDJE


Tagovi

Deni Jurićnogometni transferitransfertransferiLjetni prijelazni rokZimski prijelazni rokPrva švedska nogometna ligaHNLNK Šibenik

Ostale Vijesti