Davor Puklavec/PIXSELL
Davor Puklavec/PIXSELL

HNL ikona sjeda na klupu ambicioznog hrvatskog drugoligaša i odbija ulogu pomoćnika u Dinamu?

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 13.12.21. | 08:57

Igrao je za šest različitih momčadi u 1.HNL, a tri godine bio je prvotimac Plavih.

Kristijan Polovanec definitivno je jedan od onih koje volimo nazvati HNL ikonama. Ovaj 42-godišnjak rodom iz Zagreba u igračkoj je karijeri promijenio niz klubova, a najboljeg godine svoje karijere proveo je u Dinamu.

Osvojio je naslov prvaka, dva Hrvatska kupa, a ukupno je za Plave skupio 88 nastupa u svim natjecanjima. Jedini pogodak u dresu voljenog mu kluba postigao je u kvalifikacijama za Kup UEFA kad je Dinamo na domaćem terenu pred 18 000 gledatelja svladao ZTE s uvjerljivih 6:0. Momčad je to za koju su igrali Butina, Mikić, Krznar, Smoje, Marić, Kranjčar i Olić, a među njima je Polovanec bio standardni prvotimac.

Prije Dinama, igrao je za Istru, a nakon još za Varteks, Međimurje, Inter i Croatiju Sesvete, dok se u inozemstvu okušao u redovima Žiline, FC Libournea i Kopra s kojim je osvojio naslov prvaka u Sloveniji.

Polovanec je trenutno član stručnog stožera, odnosno pomoćnik Jerka Leke, trenera Jaruna. Mnogi su i više nego oduševljeni njegovim radom pa se tako već neko vrijeme priča da je Polovanec iznimno tražena roba. Naime, prema spoznaji Sportskih novosti, Sergej Jakirović je navodno već kontaktirao Polovaneca da mu bude asistent u slučaju da isti preuzme Dinamo za što je trenutno prvi favorit.

Ipak, SN dodaju, Polovanec se na toj opciji zahvalio, a razlog je taj što bi on uskoro trebao postati prvi trener Sesveta.

Podsjetimo, Branko Karačić napustio je Sesevete nakon serije loših rezultata, a momčad se trenutno nalazi na skromnom 13. mjestu sa 17 osvojenih bodova. Jarun je dobar dio sezone bio lider 2.HNL, ali su sad pali na 6. mjesto. Jesenski prvak na kraju je Orijent 1919 koji je nakon 15 kola dogurao do 29 bodova, a ovog su vikenda na svojoj Krimeji svladali Dinamo II s uvjerljivih 4:1.

S druge strane, Jarun je s 4:3 bio bolji od Sesveta, a utakmicu je, osim velikog broja golova, obilježio još veći broj žutih kartona i grubih startova.

Polovanec bi u narednim danima i službeno trebao biti predstavljen kao novi trener Seseveta.


Tagovi

Kristijan Polovanec2.HNLCroatia SesveteSesveteNK JarunDinamo Zagreb

Ostale Vijesti