Davor Javorovic/PIXSELL
Davor Javorovic/PIXSELL

HNL ikona preuzela klupu Zadra, potpisan ugovor do kraja sezone s opcijom produženja

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 07.12.22. | 19:10

Već je sjedio na klupi NK Zadra

Dragan Blatnjak novi je trener prve momčadi HNK Zadra. Odluku o imenovanju donio je Upravni odbor kluba i priopćio na službenim stranicama, a ugovor je potpisan do kraja tekuće sezone s opcijom produženja ako obje strane budu zadovoljne.

HNL ikona nosila je dres Zadra kao igrač u koji je stigao iz rodne BiH gdje je igrao za Brotnjo iz Čitluka. U mlađim kategorijama je nastupao za NK Jadran iz Ploča, NK Zagreb i HNK Grude. Odlične igre u plavom zadarskom dresu su bile pozivnica za odlazak u HNK Hajduk iz Splita za koji je nastupao u tri sezone do odlaska u redove ruskog FC Khimki i kasnije u FC Rostov na Donu. Šest godina je Blatnjak igrao u Premijer ligi u Rusiji na viskom nivou do povratka u 1. HNL kada je kratko nastupao za NK Osijek. Nogometnu karijeru je završio u najstarijem zadarskom nogometnom klubu NK Arbanasi. Radi se o igraču koji je izvrsnu klupsku karijeru oplemenio s 12 nastupa za nogometnu reprezentaciju Bosne i Hercegovine, predstavili su na službenoj stranici novog trenera Zadrani.

Debitantski trenerski angažman imao je u NK Raštane početkom 2015. godine, a vodio je uspješno i Primorac iz Biograda u 3. HNL jug. Potom je kratko preuzeo klupu Zadra s kojim je ostvario promociju u 2. HNL, a posljednji samostalni angažman kao glavni trener imao je sredinom 2019. u NK Zagori iz Unešića. Zadnje dvije sezone je bio pomoćnik bivšem treneru HNK Zadra Želimiru Terkešu, što jasno upućuje da je jako dobro upoznat sa stanjem u momčadi. Iz postojećega je naglašeno da vodstvo kluba ide u smjeru održivog razvoja dajući podršku kontinuitetu rada struke koja je upoznata sa situacijom u klubu, priopćili su iz HNK Zadra. (RV)


Tagovi

NK ZadarHNK ZadarDragan Blatnjak

Ostale Vijesti