Sanjin Strukic/24sata/Pixsell
Sanjin Strukic/24sata/Pixsell

HNL ikona ne staje: Bio je kod Bilića u reprezentaciji, a u 37. pronašao klub u inozemstvu

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 30.01.22. | 10:21

Dodatna motivacija mu je što će zaigrati s bratom

Postao je igračka ikona HNL-a s 149 nastupa za Slaven Belupo i zabijenih 46 pogodaka. Njegov nogometni put počeo je u Podravini iz Ludbrega i Varteksu, a igrao je još za njemački Duisburg, izraelski Hapoel Tel Aviv, grčki Panserraikos, mađarski Kaposvar, albansku Shkëndiju, grčku Trikalu, slovenski Rudar iz Velenja i jordanski Shabab Al-Ordon Club.

Ako i na ovo niste uspjeli dokučiti o kome se radi otkrit ćemo vam da je to Bojan Vručina. Ovaj 37-godišnjak igrao je još i amaterski za Borac iz Imriovca, a zadnji angažman imao je u Zadrugaru koji je vodio njegov brat Jurica. Kako javljaju 24sata, Jurica je u igračkoj karijeri prošao školu nogometa Varteksa i Slaven Belupa, a igrao je još u trećeligašima Podravini i Ivančici te drugoligašu Međimurju.

Kao trener počeo je u Razvitku iz Čilčkovine, a u konačnici je vodio i Zadrugar u kojem mu je pomagao igrački brat Boja. No, sad će ovaj dvojac zaigrati u istom dresu. Činit će napadački dvojac u austrijskom niželigašu SC St. Margarethen an der Raabu.

Kako su naglasili za 24sata, ispunila im se želja da zaigraju zajedno. Bojan je najbolji nogomet igrao u sezoni 2008./09. što je skrenulo pozornost tadašnjeg izbornika Slaven Bilića koji ga je pozvao na kvalifikacijski dvoboj protiv Andore, a to mu je bio i jedini poziv u Vatrene u karijeri.

„Bio sam igrač Slaven Belupa i taj jedan poziv je bio velika stvar. Pogotovo kad znamo tko je sve konkurirao za mjesto napadača – Eduardo, Olić, Klasnić, Petrić. Teško je tu bilo uopće i upasti, dogodile su se neke ozljede pa sam spletom okolnosti dobio taj poziv. Tih 10 dana u kampu reprezentacije mi je najbolje iskustvo u životu“, ispričao je u intervjuu za Germanijak prije nekoliko godina Vručina.


Tagovi

HNL ikone2. HNL2.HNL4. HNLDruga HNLHNLniže hnl ligeBojan Vručina

Ostale Vijesti