HNL ikona ne odustaje: Dino Kresinger u 38-oj godini potpisao za 10. klub u karijeri

Vrijeme Čitanja: 1min | sub. 22.08.20. | 17:50

Posljednje tri godine proveo je u Austriji.

Ovaj stasiti napadač kojeg većina zaljubljenika domaćeg nogometa pamti po njegovim partijama u dresovima Međimurja, Cibalije, Slaven Belupa i Varteksa vratio se u hrvatski nogomet nakon što je posljednje tri godine proveo u Austriji gdje je igrao niželigaški nogomet.

Jasno, neće Dino u prvu ili drugu HNL, ti dani su iza njega. Njegov novi klub je NK Obreš Sveti Ilija, niželigaš iz malog mjesta kraj Varaždina. Klub se natječe u 1. ŽNL Varaždin, a prošlu sezonu završili su na drugom mjestu iza Plitvica.

Kao što smo već rekli, Dino Kresinger prava je HNL ikona, a ukupno je odigrao 213 utakmica u 1. ligi te je pritom postigao 51 pogodak. Kad je riječ o europskim natjecanjima, Kresinger ima osam nastupa u kvalifikacijama za Kup UEFA/Europsku ligu, a jedini pogodak postigao je u remiju Teute i Slaven Belupa (2:2).

U sezoni 10/11. postigao je 11 pogodaka u dresu Cibalije, a te sezone najbolji strijelac lige bio je njegov vršnjak Ivan Krstanović koji je u dresu Zagreba postigao 19 pogodaka.

U ovim trenucima NK Obreš igra svoju prvu utakmicu ove sezone protiv NK Čeva, a naravno da se od ove ikone očekuje da bude jedan od najboljih strijelaca lige.

(foto:  Davor Javorovic/PIXSELL)

 


Tagovi

HNL ikoneniže hnl ligeNK Obreš Sveti IlijatransferiDino Kresinger

Ostale Vijesti