Tomislav Milicevic/PIXSELL
Tomislav Milicevic/PIXSELL

HNL ikona doživjela srčani udar, stavljen je u induciranu komu

Vrijeme Čitanja: 1min | uto. 17.08.21. | 08:37

Pamti ga se po najbrže postignutom pogotku u 1. HNL

Bivši nogometaš i autor najbržeg pogotka u 1. HNL, Edin Šaranović, doživio je srčani udar, javljaju mediji iz susjedne BiH.

45-godišnji bosanskohercegovački bivši reprezentativac, rodom iz Tešnja, nalazi se u teškom stanju i bori se za život.

Da je stanje opasno potvrdio je njegov blizak prijatelj koji je na društvenim mrežama potvrdio kako je Edin stavljen u induciranu komu.

Kao nogometaš kultnog Kamen Ingrada je 2004. godine zabio gol Interu nakon samo 10 sekundi i do danas ostao neprikosnoveni rekorder prve hrvatske lige.

Nogometni klub Sarajevo potvrdio je tužnu vijest.

"Vihor s Koševa, naš Edin Šaranović, doživio je srčani udar, te se nalazi u umjetnoj komi. Riječ je u igraču koji je u bordo dresu odigrao 152 utakmice, postigao 40 golova, te osvojio dvije titule prvaka i jedan Kup BiH. Igračka i ljudska veličina i čovjek koji je istinska legenda našeg kluba! Našem Edinu najiskrenije želimo da izdrži ovu bitku i iz nje izađe kao pobjednik!", stoji u klupskoj objavi.

Za reprezentaciju BiH je upisao dva nastupa, a igrao je i za Pogon Szczecin, Međimurje, Primorje, Zadar, Olimpik, tuzlansku Slobodu...

U dresu Sarajeva, u kojem je kao napadač ostavio najveći trag, odigrao je 152 utakmice i postigao 40 golova, te osvojio dva naslova prvaka i Kup BiH.

Nakon završetka karijere bio je trener tuzlanskog TOŠK-a u kojem je i započeo karijeru, a jedno vrijeme bio i predsjednik kluba.


Tagovi

Edin ŠaranovićHNLInter ZaprešićKamen Ingrad

Ostale Vijesti