Hit napadač slovenske lige: „Volio bih se vratiti u Rijeku“

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 16.07.20. | 08:05

On i Sinjski dijamant trenutno se bore za naslov najboljeg topnika lige

Ovaj iznimno talentirani napadač trenutno brani boje slovenskog Celja, kluba koji se trenutno nalazi na drugom mjestu u prvenstvu, a vodeća Olimpija od njih ima svega jedan bod više.

Vizinger je u Celje stigao prije dvije i pol godine, a ove sezone doživio je pravu golgetersku eksploziju:

„Ovo mi je najbolja sezona do sada. Uvijek može bolje, ali sve se vrhunski posložilo. Što se dogodilo? Rad koji sam ulagao na svakom treningu je došao na naplatu, a s utakmicama sam dobio i iskustvo koje mi je bilo potrebno. Momčad je vrhunska, sjajno se slažemo na i van terena“, rekao je u razgovoru za Sportske novosti drugi strijelac slovenske lige.

Mladi Čakovčanin je prije odlaska u Sloveniju dvije i pol godine igrao je za Rijeku, a tadašnji trener Matjaž Kek nije bio netko tko je sklon „promociji“ mladih igrača:

„Bio sam u jednoj od najjačih momčadi Rijeke, a iskreno nisam ni očekivao da ću dobiti priliku. Meni je puno pomoglo što sam trenirao s igračima kao što su Gavranović ili Tomasov“, dodao je mladi napadač.

Zanimljivo, iako više nije član Rijeke, Ivan Mance i ostatak društva napravili su dobar posao. Naime, Rijeka ima mogućnost prvokupa njegovog ugovora, a u slučaju da ode u inozemstvo Riječanima će pripasti postotak od prodaje.

„Je li Rijeka opcija? Rijeka je vrhunski klub i volio bih se vratiti jer sam tamo proživio sjajne stvari, ali trenutno sam fokusiran samo na Celje“, dodao je.

Ove sezone, epitet hit igrača slovenske lige Vizinger si je osigurao zabivši 22 pogotka u 32 odigrane utakmice u prvenstvu, a uz to valja naglasiti kako je upisao čak 11 asistencija.

Ako nastavi s ovakvim igrama, poziv nekog velikog kluba biti će neizbježan:

„Ljudi me zovu sa svih strana, ali sve preusmjerim na menadžera, ne želim se s time opterećivati. Kad završi sezona mogu razgovarat, sigurno da bih jednog dana htio napraviti iskorak. Gdje? Nisam razmišljao, ali ići ću tamo gdje će biti najbolje za moju karijeru“, zaključio je Dario Vizinger.

(foto: scresnhoot)

 


Tagovi

transferiCeljeSlovenska nogometna ligaDario Vizinger

Ostale Vijesti