Hit igrač slovenske lige i član „mini Vatrenih“ potpisuje za bivši klub Nenada Bjelice

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 25.08.20. | 09:07

Prošle godine bio je ponajbolji igrač lige i najzaslužniji zašto je njegova momčad osvojila prvi naslov prvaka u klupskoj povijesti.

Vizingerova prošla sezona bila je takva da ju se može okarakterizirati kao onom „iz snova“. Prema podacima TM-a, Vizinger je prošle sezone zabio 23 pogotka u 35 odigranih utakmica prošle sezone u slovenskom prvenstvu, a tome valja nadodati i izvrsnih 12 asistencija.

Njegova tržišna vrijednost unazad godinu dana narasla je sa 250 na 900 tisuća eura, ali se nagađa kako Celje za njega traži minimalno dva milijuna eura. Slovenski mediji ozbiljnije su počeli pričati o transferu nakon što Vizingera nije bilo u sastavu u prvenstvenom ogledu protiv Mure. Budući da je u punoj fizičkoj spremi, susjedni mediji zaključili su kako ga trener Kosić štedi jer ne želi da se dogodi neka potencijalna ozljeda uoči transfera.

Vizinger bi u bivšem klubu Nenada Bjelice trebao zamijeniti Izraelca Shona Weissmana koji bi u narednih nekoliko dana i službeno trebao postati novi igrač Valladolida koji je za njega ponudio šest milijuna eura. 24-godišnji Izraelac prošle je godine očarao cijelu Austriju svojim igrama, a iako je u klub došao kao igrač vrijedan 500 tisuća eura, njegova tržišna vrijednost u 12 mjeseci narasla je čak 12 puta. To i ne čudi kad znamo da je prošle sezone Weissman zabio 31 pogodak u austrijskog Bundesligi te još njih šest u Europskoj ligi…

U svakom slučaju, Vizinger je navodno dogovorio osobne uvjete s klubom te se sada samo čeka da klubovi dogovore točan iznos odštete. Razvoj cijele situacije prate i na Rujevici budući da Rijeka ima čak 50% od profita od sljedećeg transfera, što bi u ovom slučaju značilo da bi na njihov bankovni račun moglo 'kapnuti' oko 900 tisuća eura.

(foto: screnshoot)

 


Tagovi

Austrijska BundesligaWolfsbergerLjetni prijelazni roktransferiDario Vizinger

Ostale Vijesti