Heroj Rumunjske poput Subašića, sve svoje pobjede posvećuje samo jednoj osobi

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 22.06.19. | 17:43

Tužna životna priča kapetana Rumunjske U21 reprezentacije

Produžena ruka nekadašnjeg odličnog igrača i kapetana Steaue iz Bukurešta, a danas izbornika U21 reprezentacije Mirela Radoija, uz sina „Maradone s Karpata“ Ianisa Hagija, i dva vrhunska ofenzivca Denisa Mana i Georgea Puscasa, prvo je ime ove fantastične momčadi.

Još kao tinejđer ovaj vratar prešao je u Italiju, točnije Inter, te je za prvu momčad Nerrazura skupio jedan nastup prije nego li je proslijeđen na posudbe, prvo u Avellino, a zatim i u Genou. Upravo se u Genoi ovaj mladić isprofilirao kao jedan vrhunski mladi potencijal, a koliko je dobru sezonu imao dovoljno govori činjenica da mu je tržišna vrijednost nakon ove sezone narasla sa prošlogodišnjih 500 tisuća eura na velikih 15 milijuna eura koliko vrijedi danas.

I protiv Hrvatske i protiv Engleske istaknuo se sa nekoliko bravoruznih obrana, ali je jedan detalj posebno zaintrigirao širu nogometnu javnost, a to je majica sa likom njegove preminule sestre koju ima sa sobom na svakoj utakmici.

Naime, njegova sestra preminula je kada je ovaj mladić imao devet godina, a u razgovoru za digisport.ro kratko je izjavio:

„Majicu s njezinim likom imam od dana kada sam stigao u Italiju. Obećao sam joj da ću ju sa sobom povesti na sve velike stadione ovog svijeta. Majicu imam uvijek pored svoje desne vratnice jer na taj način uvijek imam osjećaj kako je ona blizu mene.“

Ova scena zaista je nešto dirljivo te nas jako podsjeća na ono što smo već vidjeli kod našeg vratara Danijela Subašića. Njegov veliki prijatelj i suigrač Hrvoje Čustić preminuo je nakon jedne utakmice odigrane u Zadru nakon što je glavom udario u betonski zid prilikom borbe za jednu loptu u utakmici između Zadra i Cibalije. Naš Suba veliki je emotivac te je uvijek izbjegavao u medijima pričati ovoj temi, iako je svima jasno kako on, baš kao i kapetan mlade reprezentacije Rumunjske, crpi posebnu snagu iz tragedije koja ih je zadesila.

<iframe width="640" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/t_pUge8Kpkw" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>

 

(foto:Screnshoot, twitter)


Tagovi

Ionut RaduDanijel SubašićHrvoje ĆustićEuro U21

Ostale Vijesti