U.S. REUTERS/Dylan Martinez
U.S. REUTERS/Dylan Martinez

Henry nema velike šanse da postane novi izbornik Belgije, zainteresirani su još i Renard i Pirlo

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 10.01.23. | 09:33

Belgijski mediji guraju 'domaće', jednog mladog trenera koji je ipak trenutno više fokusiran na klupski nogomet, dok se povremeno pojavi ime i nekoć legendarnog vratara kojeg svi vežemo uz Standrad Liege, a on je najveće uspjehe u trenerskoj karijeri napravio na klupi Club Bruggea.

Belgijski mediji donose vijesti koje se Thierryju Henryju neće nimalo svidjeti. Naime, prema saznanjima Sportwerelda i Nieuwslada, NS Belgije ne razmatra ozbiljno Henryjevu kandidaturu budući da smatraju kako on nije spreman odvest Crvene vragove korak dalje. Po završetku velike igračke karijere, Henry je ostao uz nogomet, a osim što je radio kao trener Monaca i Montrala, legendarni Belgijac je dugi niz godina bio pomoćnik u belgijskoj nogometnoj reprezentaciji. No, to mu nije 'podiglo vrijednost dionica' budući da su u Savezu, zasad, okrenuti nekim drugim opcijama, s tim da trenutno nema istaknutok kandidat za nasljednika Roberta Martineza.

Osim Henryja, kojeg posljednje vrijeme najviše možemo vidjeti u studiju CBS-a gdje radi kao stručni sukomentator za Premier ligu, za mjesto belgijskog izbornika zainteresirani su Francuz Hervé Renard i Talijan Andrea Pirlo. Nekadašnji veznjak Intera, Milana i Juventusa je danas glavni trener Fatih Karagümrüka, trenutno 10. momčadi Super Lig. Pirlo je prije odlaska u Tursku godinu dana bio trener Juventusa (asistirao mu je Igor Tudor), a izgleda kako ne bi imao ništa protiv da se kao veoma mlad trener okrene reprezentativnom nogometu.

Renard je s druge strane prekaljeni lisac koji je ostvarivao brojne uspjehe s afričkim reprezentacijama te je on uglavnom radio kao izbornik, a ne kao trener. Posljednji klupski angažman imao je u Lilleu prije nešto manje od osam godina, prije toga je vodio Sochaux i USM Alger, dok je u reprezentativnom nogometu obnašao ulogu izbornika Zambije (dva mandata), Angole, Obale Bjelokosti, Maroka i Saudijske Arabije koja je na SP-u u Kataru pobijedila novog prvaka svijeta – Argentinu.

U Belgiji se puno piše i o bivšem kapetanu Vincentu Kompanyju koji je nakon Andrelechta ovog ljeta preuzeo Burnley s kojim nastoji izboriti povratak u Premier ligu. Njegova je momčad trenutno vodeća u Championshipu te ga neki također spominju kao mogućeg izbornika, ali u ovom trenutku je izglednije da će on ostati fokusiran na klupski nogomet. Također, povremeno se pojavi i ime legendarnog Michel Preud'hommea koji je posljednji angažman imao na klupi 'svojeg' Standarda, ali u ovom trenutku se njegovo imenovanje novim izbornikom ne čini realnim ishodom.


Tagovi

Thierry HenryRoberto MartinezVincent KompanyAndrea PirloAndrea PirloHerve RenardBelgijabelgijska nogometna reprezentacija

Ostale Vijesti