Nel Pavletic/PIXSELL
Nel Pavletic/PIXSELL

Heber ima novi klub

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 29.02.24. | 10:00

Brazilac koji je postigao čak 35 pogodaka u HNL-u odlazi iz SAD-a nakon pet uspješnih godina

Iskusni brazilski napadač Heber (32), koji je nekoć sjajno igrao u dresu Slaven Belupa i Rijeke, svoj će nogometni put nastaviti u Kini. Heberov novi poslodavac je Cangzhou Mighty Lions, klub čije je boje donedavno branio Mile Škorić (danas član Tianjin Jinmen Tigersa), a Brazilac je u redove kineskog prvoligaša prešao bez odštete nakon što je posljednjih godinu dana igrao za Seattle Sounders FC.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Heber je u HNL-u godinu dana igrao za Slaven Belupo, da bi ga onda u ljeto 2017., nakon što je klub s Kvarnera osvojio svoj prvi naslov prvaka u klupskoj povijest, prešao u Rijeku za 450 tisuća eura. Na Kvarneru je igrao sjajan nogomet, a onda je u ožujku 2019. preselio u New York City FC za 2.5 milijuna eura. Pokazalo se to sjajnim potezom polivalentnog brazilskog ofenzivca budući da je u svojoj prvoj sezoni u MLS-u skupio 15 pogodaka u 22 nastupa, a u naredne dvije godine je sa spomenutim klubom osvojio i dva trofeja (MLS Cup, Campeones Cup). Budući da je imao velikih problema s ozljedama, Hebera je New York City FC u siječnju prošle godine transferirao u Seattle za svega 375 tisuća eura, da bi sada nakon pet godina u SAD-u svoje talente odnio u Kinu.

U novi klub Heber je došao kao svojevrsna zamjena za Jürgena Locadiju, nekadašnjeg igrača PSV-a, Brightona, Hoffenheima i Bochuma, koji je iz Cangzhou Mighty Lionsa otišao nakon samo pola godine.

Nova sezona u kineskom prvenstvu počinje ovog vikenda, a Heber ima pravo nastupa već od prvog kola kad njegovoj novoj momčadi u goste stiže Beijing Guoan, bivši poslodavac Arijana Ademija i Marka Dabre.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

HeberKineska nogometna ligaMLS

Ostale Vijesti