Action Images via Reuters/Matthew Childs
Action Images via Reuters/Matthew Childs

Havertzov briljantni dodir donio pobjedu Plavcima, ludilo na Elland Roadu (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 13.03.22. | 18:00

U prvoj utakmici na kojoj ih iz lože Stamford Bridgea nije gledao Roman Abramovič, Chelsea je uspio izvojevati pobjedu i to u samom finišu

U prvoj utakmici na kojoj ih iz lože Stamford Bridgea nije gledao Roman Abramovič, Chelsea je uspio izvojevati pobjedu i to u samom finišu – Newcastle je poražen u Londonu s 1:0. Kako je susret tekao, sve je išlo prema tome da će se bodovi na koncu dijeliti, a da strijelaca neće biti. Onda su Rudiger i Jorginho dugo kombinirali na centru igrališta, da bi zatim Brazilac uočio utrčavanje Kaija Havertza iza leđa Newcastleove obrane. Havertz nije imao puno prostora između braniča i vratara, ali je majstorski primio loptu vrhom kopačke pa odmah u istom koraku i pospremio loptu u mrežu.

Havertzovo primanje i pogodak pogledajte OVDJE

Bilo je to veliko razočaranje za igrače Newcastlea koji su još u prvom poluvremenu tražili kod suca Davida Cootea da isključi Havertza nakon što je Nijemac u skoku laktom po licu zahvatio Dana Burna. Zbog toga je nagrađen žutim kartonom.

A prije odlučujućeg gola Havertza, obje su se momčadi mučile u organiziranju igre. Chelseaju je trebalo čak 75 minuta da zabilježi prvi pokušaj u okvir Newcastleovog gola. Gosti su pak imali dobru priliku preko Miguela Almirona koji je natjerao Edouarda Mendyja na sjajnu intervenciju.

Dodajmo i kako je hrvatski reprezentativni veznjak Mateo Kovačić za Chelsea igrao od 63. minute.

Leeds je pak stigao do prve pobjede pod novim trenerom Jesseom Marschom i to u dramatičnoj završnici u kojoj je pogodak odluke zabio Joe Gelhardt.

Marschovi izabranici su stigli do ranog vodstva u utakmici. Nakon jedne duge lopte, Newcastleova obrana ju je odbila, a onda je u dotrčavanju i remplanju sa svojim suigračem Jamesom, Rodrigo potegnuo i uz malo sreće smjestio loptu uz drugu vratnicu za 1:0 u 14. minuti.

Rodrigov pogodak pogledajte OVDJE

A onda se rezultat nije mijenjao sve do sudačke nadoknade drugog poluvremena. U 91. minuti je McLean ispratio dodavanje Pukkija i na pravi način zatvorio prvu stativu za 1:1.

McLeanov pogodak pogledajte OVDJE

Tuga i očaj Leedsovih navijača nisu dugo potrajali. Nakon duge lopte domaćeg vratara, Leeds je dobio skok, Raphinha se dao u trk za loptom, zaobišao je vratara i pronašao natrčalog Gelhardta koji u trans baca cijeli Elland Road.

Pogodak Gelhardta pogledajte OVDJE

Nikola Vlašić pak nije konkurirao za nastup u momčadi West Ham Uniteda koja je kao domaćin svladao Aston Villu s 2:1 (0:0). West Ham je poveo 2:0 preko Jarmolenka (70.) i Fornalsa (82.), a na konačnih 2:1 smanjio je Ramsey (90.).


Premier liga, 29. Kolo

Subota, 12. ožujka

Brighton – Liverpool 0:2

Brentford – Burnley 2:0

Manchester United – Tottenham 3:2


Nedjelja, 13. ožujka

Chelsea – Newcastle 1:0

Everton – Wolverhampton 0:1

Leeds – Norwich 2:1

Southampton – Watford 1:2

West Ham – Aston Villa 2:1

Arsenal – Leicester 2:0


Ponedjeljak, 14. ožujka

Crystal Palace – Manchester City 21:00



Tagovi

Premier ligaChelseaNewcastleLeeds UnitedNorwich CityMateo KovačićNikola Vlašić

Ostale Vijesti