Hat-trick Oršića protiv Atalante – a to je samo dijelić Dinamove rapsodije (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 18.09.19. | 23:09

Oršić je ušao u birano društvo nogometaša koji su postigli tri gola u debitantskom nastupu.

Nevjerojatnoj večeri prisustvovalo je malo manje od 30 tisuća gledatelja na maksimirskom stadionu. Povratak u Ligu prvaka nogometaši zagrebačkog Dinama proslavili su gotovo nevjerojatnim torpediranjem Atalante – rezultat 4:0 blještao je iznad tri tisuće Brigata Neroazzurra koji su tužno gledali utakmicu s juga.

Koga izdvojiti? Viziju trenera Nenada Bjelice koji je posramio Gian Piera Gasperinija iznenadivši ga s tri stopera od prve minute na travnjaku? Hat-trick Mislava Oršića? Gol i asistenciju Marina Leovca? Danija Olma koji je bio zasebna kategorija večeras ili pak nesavladivog Dominika Livakovića? Možda 'rulet' dribling Theophile? Naravno – upravo smo ih sve izdvojili kao svojevrstan sneak peak u večerašnju rapsodiju 'Purgera'.

Ali, krenimo redom.

Momci u plavom krenuli su žustro u visoki presing od prve minute. Kao u lanjskim predstavama u Europi, nastojali su ranim presingom isprovocirati pogrešku i rano oduzimanje lopte na suparničkoj polovici. Već se u uvodnih par minuta vidjelo na terenu tko je najvrijedniji igrač – Dani Olmo je miješao obranu kluba iz Bergama poput pionira, a on je bio i okidač prvog gola koji je stigao u desetoj minuti.

Netom prije pogotka 'zavaljao' je pola obrane kluba iz Bergama, ali njegov udarac završio je u bloku. Ipak, u nastavku akcije lopta je ostala u nogama momaka u plavom, dok je Petković odigravao za Stojanovića, dvojica igrača bila su koncentrirana na čuvanje španjolskog veznjaka, a treći je stoper taman u trenutku utrčavanja Marina Leovca 'iz mrtvog kuta', također pogledavao u Olma u strahu od njegovog utrčavanja.

Međutim, nisu očekivali Leovca koji utrčava na peterac gdje mu dolazi pravovremena lopta Petra Stojanovića za vodstvo 1-0. Uoči početka sezone, ovaj dvojac okarakteriziran je u javnosti kao najslabiji dio Dinamove momčadi - zbog čega i jesu dovedeni Pinto i Moubandje - ali bogme su se ovog puta prometnuli u heroje.

 

 

Igra se potom smirila, Dinamo je dobio što je tražio početnim presingom, a u nastavku je obrambeni trojac koji je prvi put zaigrao zajedno – Dilaver, Thephile i Perić – iznosila loptu, a glavna ideja je bila iskoristiti višaku veznoj liniji, ali preko bokova – s Ademijem i Stojanovićem na desnoj te Leovcem i Olmom na lijevoj strani, usput kombinirajući sa sjajnim Petkovićem i Oršićem koji je odigrao utakmicu života.

Upravo je Mislav Oršić ponovno razdrmao Bad Blue Boyse koji su priredili odličnu koreografiju uoči starta utakmice. Ponovno je pokretač bio kapetan mlade Furije, Olmo, proigravši Leovca na širokom prostoru po lijevoj strani. Dinamov lijevi bek fenomenalno pronalazi Mislava Oršića koji odličnim prizemnim udarcem gađa suprotni kut u malu mrežicu za 2-0.

 

 

Gostujući igrači s Josipom Iličićem, Duvanom Zapatom i Papuom Gomezom nisu imali odgovor na igru koju je postavio Nenad Bjelica. Teško su se sastajali s loptom kada bi stigli do posljednje trećine terena, a za potpuni knock-down Atalante u prvom poluvremenu zaslužan je ponovno novopečeni hrvatski reprezentativac Oršić koji zabija na nebranjen gol nakon asistencije Ademija.

 

 

Gasperini je odmah na početku drugog dijela promijenio dva igrača – u igru su ušli Mario Pašalić i Ruslan Malinvskyi te je promijenio sustav iz tri u četiri obrane. Nije im previše pomoglo.

Očekivano je tempo pao od strane Dinamovih igrača, prema naprijed su odlazili vrlo skromno i na mahove, dok je Atalanta uspjela stvoriti tek jednu opasnu situaciju kada je Zapata pucao iz neposredne blizine, ali Dominik Livaković fantastičnom reakcijom lijevom rukom brani njegov pokušaj.

Točku na i postavio je Oršić svojim hat-trickom u debitantskom nastupu – kao i Erling Haaland sinoć – a to je ranije pošlo 'za nogom' Yacineu Brahimiju, Wayne Rooney, Mark van Basten, Faustino Asprilla, Vincenzo Iaquinta, Grafite, Yakubu i Ayiegbeni.

Raspodija i večer za anale.

 

 

(Foto: Pixsell)


Tagovi

Petar StojanovićDominik LivakovićBruno PetkovićDani OlmoMarin LeovacMislav Oršić

Ostale Vijesti