SUSANA VERA/Action Images
SUSANA VERA/Action Images

Hat-trick sjajnog Benzeme i prvijenac u debiju Camavinge za potop Celte (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 12.09.21. | 22:57

Celta je prijetila, ali je samo naljutila Francuze.

Na obnovljenom Santiago Bernabeu u Madridu odigrana je utakmica četvrtog kola španjolske La Lige u kojoj je Real slavio protiv Celte iz Viga rezultatom 5:2 te ponovno preuzeo vrh prvenstva tablice. Junak utakmice bio je Benzema s hat-trickom, 24., 47. i 87., a uz njega za domaćine zabili su Vinicius Junior u 54. i u svom debiju Camavinga 72. minuta, dok su za goste su poentirali Mina u 4. i Cervi u 31. minuti.

Celta je na samom početku susreta šokirala domaći sastav i publiku. Naime, već u 4. minuti gosti su stigli do pogotka. Obrana Reala je dugo petljala s loptom na svojoj polovici i na kraju spetljali, što je iskoristio Aspas, koji je proigrao Minu, a ovaj rutinski zabio iza Courtoisa.

Pogledajte gol Mine OVDJE.

Kraljevski klub je tri minute kasnije skoro stigao do izjednačenja, ali Dituro sjajno brani pokušaj Vinicusa Juniora. Međutim, golman gostiju u 24. minuti nije imao nikakvih šansi. Casemiro je ubacio u kazneni prostor na Valverdea, koji vraća povratnu za Benzemu i 1:1.

Pogledajte gol Benzeme OVDJE.

No, Celta se nije raspala nakon gola, čak suprotno. U 31. minuti gosti su pokrenuli sjajan napad, Aspas sa sredine terena izbacio Mendeza, koji se sjurio u kazneni prostor te proigrao Cervija, čiji prvi pokušaj petom odsjeda na vratnici, no sjajno se snalazi na odbijancu te zabija za 1:2.

Pogledajte gol Cervija OVDJE.

Benzema je u 39. minuti zabio gol za 2:2, međutim sudac ga opravdano poništava zbog zaleđa te se na odmor odlazi s prednošću gostiju.

Međutim, fenomenalni Francuz na samom početku nastavka zabija gol, koji nitko nije mogao poništiti. Gutierrez je ubacio s lijeve strane na peterac gdje skače Benzema i sjajnim udarcem posprema loptu za 2:2.

Pogledajte drugi gol Benzeme OVDJE.

Gosti se praktički nisu ni snašli, a domaćini stižu do preokreta. U 54. minuti odličnu solo akciju završio je Vinicius Junior za 3:2.

Pogledajte gol Vinicusa Juniora OVDJE.

U 71. minuti na scenu su stupili Luka Modrić i nova buduća zvijezda Reala francuz Camavinga. Kapetan Hrvatske reprezentacije sjajno je prošao prema kaznenom prostoru te stigao u priliku za udarac, ali njegov udarac ne pronalazi put ka mreži, no na odbijanac nalijeće Eduard Camavinga i u svom debiju zabija za 4:2.

Pogledajte gol Camavinge OVDJE.

No, tu nije bio kraj muka za goste. U 87. minuti Denis Suarez je srušio Juniora Viniciusa te je prisilo suca da pokaže na najstrožu kazne. Odgovornost je preuzeo Benzema, koji sigurno zabija svoj treći, a Realov peti gol na utakmici.

Pogledajte treći gol Benzeme OVDJE.

Real se tako na najbolji način vratio na svoj stadion te uvjerljivim slavljem preuzeo lidersko mjesto prvenstve tablice.

Rezultati:

Espanyol – Atletico 1:2

Osauna – Valencia 1:4

Cadiz – Real Sociedad 0:2

Real Madrid – Clta Vigo 5:2



Tagovi

Real MadridCeltaPrimeraEduardo CamavingaKarim Benzema

Ostale Vijesti