Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Hara nije uspio poharati Varaždin, Posavec spasio domaćina od poraza

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 26.04.21. | 19:48

Baš kako se to i očekivalo, bila je to jedna tvrda utakmica bez previše pravih prilika u kojima su i jedni i drugi prije svega nastojali ne izgubiti...

Posljednju utakmicu 31. kola 1. HNL u Varaždinu su odigrali istoimeni domaćin i Istra 1961. Utakmica je završila rezultatom 1:1, a strijelci pogodaka bili su Hara (18') te Posavec (34').

Prvu pravu priliku vidjeli smo u 10. minuti kad je na jedan prizemni ubačaj brzonogog Gržana s lijeve strane zakasnio Navarro. Gosti su bolje otvorili susret te su se postavili na terenu kao favoriti, a nagrada za bolji ulazak u susret došla je u 18. minuti.

Gosti su kratko izveli korner, kapetan Slavko Blagojević teledirigiranim ubačajem pronalazi glavu Japanca Hare, a on bez većih problema matira Dinka Horkaša – 0:1

Svega nekoliko minuta kasnije, točnije u 21. minuti, domaćin traži kazneni udarac. Obregon je pao nakon duela s Navarrom, ali Dario Bel ostaje nijem budući da je njegova procjena da je Španjolac prvi igrao loptom.

Sličnu situaciju vidjeli smo u 31. minuti. Postonjski je ubacio loptu u 16-erac gostiju, Varaždinci traže kazneni udarac, ali i po uključenju VAR-a, Bel daje znak da se utakmica nastavlja.

Tri minute kasnije – izjednačenje. Memija je ubacio prizemnu loptu s desne strane, obrana gostiju to ne uspijeva očistiti, iz drugog plana natrčava desetka domaćina Ivan Posavec koji rutinski zakucava loptu u mrežu kraj nemoćnog Lučića – 1:1

Do kraja prvog poluvremena jednu dobru priliku zapucao je Kolumbijac Obregon pa se tako na predah otišlo s rezultatom 1:1.

U nastavak su obje momčadi ušle nešto opreznije, da bi onda u 53. minuti Guera Djou izvrsnom reakcijom sprječava gotovo pa siguran pogodak gostiju.

Nakon točno sat vremena igre, zaprijetili su i domaćini. Dobar ubačaj Postonjskog, najbliži lopti bio je Herrera, ali je Kolumbijac bio nekoliko centimetara kratak da bi uputio kvalitetan udarac.

Ponovno je uslijedilo mini razdoblje bez prilika. Istra 1961 se u tim trenucima fokusirala na duge lopte prema Hari, dok je domaćin uglavnom iz prekida tažio svoj drugi pogodak na utakmici.

U 78. minuti Leon Benko, koji je nekoliko minuta ranije ušao u igru, promašuje nemoguće. Senić ga je uposlio prekrasnim ubačajem s desne strane, prekaljeni napadač bio je sam ispred Lučića, ali ono što je nekada zabijao zatvorenih očiju sad je za istinsku HNL ikonu bio pretežak zadatak pa tako Benko šalje loptu visoko preko gola.

Šime Gržan u 82. minuti pada nakon jednog kontakta s Guera Djouom, Bel se uhvatio za džep, a budući da je Kamerunac od ranije imao opomenu, domaćin je u posljednjih devet minuta na terenu imao igrača manje.

Ipak, do kraja utakmice gosti nisu uspjeli realizirati igrača više na terenu pa je tako utakmica završila rezultatom 1:1 čime je bodovna razlika između ove dvije momčadi ostala nepromijenjena. Varaždin je ostao na osmom mjestu s 26 bodova, Istra 1961 skupila je bod manje, dok je posljednjeplasirana Lokomotiva na 23 osvojena boda.

U sljedećem kolu momčad Zorana Kastela gostuje kod Osijeka, dok Istra 1961 na Aldo Drosini dočekuje Goricu.


Tagovi

Istra 1961NK VaraždinVaraždinTaichi HaraIvan Posavec

Ostale Vijesti