Član udarne postave Hajduka traži poduplani ugovor, uprava na potezu

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 17.03.20. | 13:47

Dvojici vrlo važnih Tudorovih kotačića ugovor istječe na ljeto.

 

Sezona HNL-a je zbog koronavirusa stavljena na čekanje te se još ne zna do kad će potrajati ovo shizofreno stanje. Međutim, ugovori igračima idu kao da je sve normalno, a nekima istječu na kraju sezone pa su uprave klubova primorane i u ovim uvjetima raditi na produženjima istih.

Takva je situacija i na Poljudu, četvorici igrača ugovor istječe na kraju sezone, a među njima su i dva vrlo važna kotačića u Tudorovoj momčadi, riječ je o Hamzi Barryju i Basselu Jradiju.

Gambijac je s Hajdukom još prošle jeseni krenuo u nove pregovore oko produžetka, no dogovor tad nije postignut. Bilo je govora o prodaji veznjaka, navodno je najviše zagrizao mađarski MOL Vidi, ali se ni to nije ostvarilo te je „radilica“ veznog reda ostala na Poljudu. Iako nitko tad nije naveo poseban razlog, navodno je zapelo zbog 400 tisuća eura plaće koliko je igrač tražio.

Kako do transfera nije došlo bivši trener Burić ga je na početku sezone ostavio na klupi te su ga na taj način pokušali prisiliti na produženje. Međutim, dolaskom Tudora na klupu Hamza je vraćen u stroj te je postao neizostavan član i jedan od trojice koji su na proljeće odigrali sve minute. Dokaz je to da Hajduk svim silama želi ostaviti veznjaka na Poljudu, međutim morat će se riješiti jaz između ponude i potražnje.

„Hamzu plaćamo i najvažnije je da u ovom trenutku igrama na terenu opravdava svoj status. Ugovor? Još se uvijek nismo usuglasili oko financijskih uvjeta, po našem mišljenju traži puno, ali i dalje radimo na produženju“, izjavio je Brbić u posljednjem obraćanju za medije.

Navodno, veznjak koji je 2017. godine stigao za 250 tisuća eura iz Apollona u Hajduk želi poduplati svoj dosadašnji ugovor. Trenutna primanja reprezentativca Gambije su 180 tisuća eura po sezoni, a nogometaš koji je za Bile do sad nastupio u 129 utakmica te se afirmirao i dokazao na Poljudu želi ući ili barem biti blizu rangu najplaćenijih.

Drugi igrač kojeg Hajduk želi zadržati je Jradi, reprezentativac Libanona, koji je na Poljud stigao prije dvije sezone kao slobodan igrač iz norveškog Stromsgodseta. Jradi se još dokazuje navijačima, ali dolaskom Tudora na klupu postao je neizostavan član prve postave, dokaz tome je tek jedan propušten susret ovog proljeća. Libanonac, također kao i Hamza ne želi samo produžiti već i pojačati ugovor.

Pitanje je što će biti s ovom sezonom i da li će se uopće odigrati, no igračima ugovori svejedno istječu 30. lipnja i sa Poljuda moraju reagirati ukoliko ih žele i dalje gledati u Bilom dresu.

Pogledajte TEČAJEVE Germania Sport kladionice.

POVRATAK NA NASLOVNICU

(foto: Pixsell)

 


Tagovi

Bassel JradiHamza Barry

Ostale Vijesti