Jurica Galoic/PIXSELL
Jurica Galoic/PIXSELL

Halilović: "Vjerujem da je ovo neki novi početak"

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 10.10.22. | 14:19

Istaknuo je kako nije bilo lako, ni njemu ni momčadi, te da sad moraju ovako nastaviti.

Alen Halilović u ogledu protiv Gorice stavio je točku na i u pobjedi Rijeke. Nekoć najveća mlada nada HR nogometa vratila se na terene nakon što je sanirao ozljedu s kojom se mučio, a jučerašnji pogodak u HNL-u bio mu je prvi nakon osam i pol godina posta.

Ljetos je u Rijeku stigao kao veliko pojačanje, odmah je dobio i 'najteži od svih brojeva' na svoja leđa, a navijači u njemu vide spasitelja i nekoga tko može biti lider ove momčadi koja je ispod svih očekivanja otvorila novu sezonu.

Bila je ovo druga pobjeda Rijeke u HNL-u, prva nakon 86 dana posta kad je na Šubićevcu pao Šibenik, stoga je jasno zašto su poslije utakmice svi s velikim osmjesima izlazili iz gostujuće svlačionice.

„Nije bilo lako. Želim čestitati suigračima, treneru i navijačima koji su nas došli bodriti. Kažem, nije lako. Znam da nismo dobro ušlo u sezonu, bilo je puno promjena, novih igrača i ozljeda. Nisu to izlike, a vjerujem i da je ovo neki novi početak te da je samo bilo pitanje kad će isti započeti. Trebamo tako nastaviti u sljedećoj utakmici, ne primati, a zabijati golove“, rekao je poslije utakmice s Goricom jedan od strijelaca, Alen Halilović, kod kojeg se vidjela velika želja da se upiše u listu strijelaca što mu je u konačnici i pošlo za nogom nakon što je realizirao kazneni udarac.

„Nisam prošao pripreme s momčadi, onda se dogodila i jedna ozljeda koju sam dugo vukao sve dok više nisam mogao. Kasnije sam se u dogovoru s našim fizioterapeutima uspio veoma brzo vratiti na teren na čemu im se zahvaljujem. Nastavit ću se truditi i dalje i pokušati zabijati golove i dalje.“

Rijeka ima veoma dobar raspored do odlaska na stanku. Prvo dočekuju Lokomotivu na svojem terenu, zatim će gostovati u Kupu kod Moslavine i Slaven Belupa u Koprivnici, dok im onda još dolazi Istra 1961 u goste. U 16. kolu će na gostovanje u Varaždin, a prvi dio sezone zaključit će utakmicom protiv Dinama na Rujevici. Cosmija jednako tako veseli i brži od očekivanog oporavak Mateja Mitrovića koji bi trebao biti spreman za nastavak sezone, dok bi već od sljedećeg kola trebao moći računati na Marca Djuričina.

HNL, 13. kolo

Petak, 14. listopada

Šibenik - Slaven Belupo, 18.00

Subota, 15. listopada

Osijek - Istra 1961, 16.55

Gorica - Hajduk, 19.05

Nedjelja, 16. listopada

Dinamo - Varaždin, 15.00

Rijeka - Lokomotiva, 17.10

*Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno. 18+


Tagovi

Alen HalilovićHNK RijekaRijeka

Ostale Vijesti