Halilović predstavljen u Standardu: Pitajte Gattusa zašto nisam igrao

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 06.02.19. | 13:48

Hrvatski nogometaš preselio je u Belgiju.

Kapetan mlade hrvatske nogometne reprezentacije, Alen Halilović, i službeno je predstavljen kao novi igrač belgijskog Standarda. U Liege je stigao iz Milana gdje se zadržao samo pola godine, a na svom predstavljanju odgovarao je na pitanja okupljenih novinara.

„Prve impresije o navijačima? Fantastični su. Mislim da nikad nisam vidio takvu atmosferu“, započeo je 22-godišnji ofenzivac koji je s 18 godina otišao u Barcelonu iz zagrebačkog Dinama. Novinare je zanimalo žali li zbog tako ranog odlaska na Camp Nou: „Ne žalim, 99 posto klinaca na mom mjestu također bi prihvatilo ponudu Barcelone“.

Iz Barce je otišao u HSV, a bundesligaš je za njega platio 5 milijuna eura. Tamo se zadržao šest mjeseci, a podijelio je i svoju stranu priče zašto je brzo nestao s radara.

„Strašno mi se svidio trener Bruno Labbadia, ali on je dobio otkaz nakon četiri utakmice, a njegov nasljednik nije me vidio u svom sustavu. Jasno mi je rekao da želi igrati s dvojicom napadača i da mu se u koncepciju ne uklapa klasična desetka“, izjavio je Halilović.

Osim za Barcu, gdje se nije nametnuo, bio je po posudbama u Sporting Gijonu i Las Palmasu, gdje je odigrao neloših sezonu i pol.

„'Bilo je dobro, ali sam se ozlijedio i bio sam izvan terena četiri mjeseca na početku druge sezone“, otkrio je igrač proizišao iz Dinamovog omladinskog pogona. Ovog ljeta došao je poziv Milana te je Alen otišao na San Siro. Zašto nije igrao?

„To morate pitati gospodina Gattusa (trener Rossonera, op.a.)“, rekao je kroz smijeh Halilović, da bi se potom uozbiljio: „Razgovarali smo nekoliko puta i on mi je rekao da voli igrače poput mene, ali rekao mi je da sam još mlad i da se moram prilagoditi načinu rada u Milanu i taktički napredovati. Mogao sam ostati i čekati priliku, ali to mi nije bio cilj. Želim igrati i pokazati svima što mogu napraviti na terenu. Zato sam došao u Standard. Dolazak u Belgiju ne smatram velikim korakom unatrag. Prije nego što sam potpisao ugovor, gledao sam neke utakmice belgijskog prvenstva, fokusirao sam se na način igre Standarda i mogu slobodno reći kako sam došao ovdje da bih osvojio naslov prvaka“, završio je povremeni A reprezentativac Hrvatske.

<blockquote class="twitter-tweet" data-lang="en"><p lang="und" dir="ltr"><a href="https://twitter.com/hashtag/WelcomeAlen?src=hash&amp;ref_src=twsrc%5Etfw">#WelcomeAlen</a><a href="https://twitter.com/hashtag/RSCL?src=hash&amp;ref_src=twsrc%5Etfw">#RSCL</a> <a href="https://t.co/Hs6akkeSPG">pic.twitter.com/Hs6akkeSPG</a></p>&mdash; Standard de Liège (@Standard_RSCL) <a href="https://twitter.com/Standard_RSCL/status/1092809160750784512?ref_src=twsrc%5Etfw">February 5, 2019</a></blockquote>

<script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

<blockquote class="twitter-tweet" data-lang="en"><p lang="fr" dir="ltr">Alen Halilovic revient sur ses différents clubs : &quot;Il faut demander à Gattuso&quot; <a href="https://t.co/9Fpq4EDzxq">https://t.co/9Fpq4EDzxq</a> <a href="https://twitter.com/hashtag/rscl?src=hash&amp;ref_src=twsrc%5Etfw">#rscl</a></p>&mdash; walfoot (@walfoot) <a href="https://twitter.com/walfoot/status/1093026069706428416?ref_src=twsrc%5Etfw">February 6, 2019</a></blockquote>

<script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

(Foto: screenshot/Twitter)


Tagovi

Alen HalilovićGennaro GattusoJupiler liga

Ostale Vijesti