REUTERS/Mohamed Abd El Ghany
REUTERS/Mohamed Abd El Ghany

Halilhodžić bi mogao trenirati jednog od najboljih igrača svijeta

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 06.07.22. | 13:53

Popularni Vaha ne mora previše strahovati od potencijalnog otkaza na klupi Maroka

Vahid Halilhodžić još uvijek nije siguran da će ući u avion za Mundijal u Kataru zajedno s reprezentacijom Maroka. Iako ih je odvukao na svjetsku smotru, bosanskohercegovačkom se strategu, znana je stvar, i dalje predbacuje odnos prema najvećim zvijezdama.

Navodno je popularni Vaha pristao na ultimatum Saveza i vratio u momčad krilo Chelseaja Hakima Ziyecha i desnog beka Ajaxa Noussaira Mazraouija. No pitanje je hoće li se oni vratiti u momčad jer su obojica javno izjavila kako nemaju namjeru igrati za Maroko dok je Vaha na klupi.

I zbog toga bi 69-godišnjak mogao platiti „glavom“. Predsjednik Saveza Faouzi Lekjaa je prije koji dan najavio kako će se uskoro odlučivati o Vahinoj sudbini.

„Vahid je došao kada je reprezentacija bila u tranziciji, njegovi rezultati su zadovoljavajući. Trenutno smo 22. na Fifinoj ljestvici i najbolji smo sastav Afrike. Često mu znam sugerirati kako ne bi trebao u svakoj utakmici mijenjati formaciju i stil igre. Ali, svi ga dobro znate. Imamo dosta stvari u kojima se ne slažemo“, istaknuo je Lekjaa.

No sve i da ga otjeraju s marokanske klupe, Vaha neće dugo tražiti posao. Recimo, mogao bi postati izbornik jednog od najboljih nogometaša svijeta – Mohameda Salaha.

„Bit će jako teško odabrati novog selektora. Halilhodžić je jako dobar stručnjak kojega jako cijenimo i ako dobije otkaz na klupi reprezentacije Maroka, bit će u užem krugu kandidata za mjesto selektora Egipta“, rekao je Amer Hussein, predsjednik Egipatskog nogometnog saveza.rep


Tagovi

Vahid HalilhodžićMarokoEgipatMohamed Salah

Ostale Vijesti