Hajduku zbog 500 tisuća eura propada zvučno pojačanje

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 15.06.20. | 08:14

Ovog ljeta ne treba očekivati velike kupovine.

Slovio je kao veliki talent, eksplodirao s nekoliko sjajnih golova u dresu Hajduka, a na koncu je splitski klub zaradio na njegovoj prodaji. Sve se činilo idilično i Andrija Balić trebao je postati novi veliki hrvatski veznjak.

Međutim stvari se, nažalost, ne kreću u tom smjeru. Hajduk je Balića prodao u talijanski Udinese u veljači 2016. Zaradili su na Poljudu tri milijuna eura, ali tu je potpuno stala karijera mladog veznjaka. Bio je fizički potpuno nespreman za prohtjeve Serie A i vrlo brzo se suočio s neigranjem u Udinama. U tri pune godine na Friuliju odigrao je samo 33 utakmice, što na prvu možda i ne zvuči toliko tragično, no kada pogledamo ukupnu minutažu od 1524 minute u tri godine, to je jasan pokazatelj da je transfer u Udinese bio preuranjem i potpuno promašen.

U siječnju 2019. krenulo je s posudbama. Prvo je na pola godine Balić proslijeđen nizozemskoj Fortuni, potom na jednako toliko u Perugiju, da bi u veljači ove godine završio u Slovačkoj, točnije u Dunajskoj Stredi. Ni u jednom od ta tri kluba nije se izborio za mjesto pod suncem, stoga je valjda i posljednjim zagovornicima kaljenja u inozemstvu postalo jasno da je Balić preskočio nekoliko stepenica u igračkom razvoju.

Tijekom vikenda se ponovno aktualizirala priča oko njegovog povratka na Poljud. Hajduk ga želi, Balić bi rado natrag kako bi krenuo iznova, ali problem je ugovor s Udineseom koji mu traje do ljeta sljedeće godine. S obzirom na to da su dosta uložili u njega, Talijani ga nemaju nikakve namjere pustiti bez plaćanja odštete. Sportske novosti prenose kako je visina odštetnog zahtjeva postavljena na 500 tisuća eura, a to je problematičan iznos u vrijeme kada bi kriza nakon koronavirusa mogla poprimiti ozbiljne razmjere. Naravno, financijska stabilnost Hajduka nikako nije ugrožena, ali da će se dva puta razmisliti za svaki potrošeni euro, u to nema sumnje, posebno kada je u pitanju plaćanje odštete.

(foto: Pixsell)


Tagovi

Andrija Balić

Ostale Vijesti