Hajduku poništen pogodak, Lovrić ponovno zabio golčinu i izbacio Splićane iz hrvatskog kupa

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 30.10.19. | 18:57

Zaslužena pobjeda izabranika Sergeja Jakirovića.

Hajdukovci su odlično otvorili utakmicu te su već u prvih 15-ak minuta imali nekoliko izvrsnih prilika za doći do vodstva. U šestoj minuti Jairo je promašio ogromnu priliku glavom, da bi u 25. jako blizu bio Caktaš koji je lijepo prihvatio jedan odbijanac, ali njegov udarac glavom s pet metara odlazi van okvira vrata domaćina.

Hajduk je nastavio napadati, a najbolji pojedinac na susretu Marina je s nekoliko izvrsnih presječenih ili očišćenih lopti držao svoju momčad na životu.

Gorica je prvi put zaprijetila u posljednjoj minuti prvog poluvremena, ali udarac Dvornekovića lako kroti Posavec.

U nastavku utakmice prvi su zaprijetili domaćini. Suk je promašio „nemoguće“ koji je sa tri metra prebacio vrata Posavca. Bila je to najbolja prilika na utakmici do tada..

U 53. minuti se trese mreža. Juranović je izveo korner, obrana Gorice čisti, ali lopta pogađa Ismajilija u ruku i odlazi u mrežu. Hajdukovci su već krenuli slaviti, ali je glavni sudac označio kako je riječ o nevažećem pogotku. Iako je ruka stopera Hajduka bila u prirodnom položaju, nova pravila UEFA-e govore kako pogodak rukom ni u kojem slučaju nije dozvoljen pa je tako ovaj pogodak opravdano poništen.

U 64. minuti Gorica dolazi do vodstva. Slobodni udarac je izvrsno izveo Lovrić, lopta ide u kut Posavca koji je ovo trebao obraniti ali se unaprijed odlučio napraviti korak prema drugoj stativi nakon čega je udarac otkrića Gorice jednostavno bio nebranjiv.

Nakon pogotka Hajduk preuzima inicijativu na terenu, ali nije bilo konkretnijih prilika, barem ne do 85. minute kada je Gorica povećala svoju prednost.

Nakon nekoliko kratkih dodavanja Čanađija lijepo upošljava Suka koji potpuno neometan prima loptu, ulazi u gostujući 16-erac i lijepim udarcem u suprotni kut matira Posavca.

Tri minute nakon pogotka Suka, Hajduk smanjuje. Teklić je ubacio s desne strane, Jairo je najviši u skoku nakon čega lopta spretno i sretno dolazi do Jurića koji se dobro ubacio Muhhamedu iza leđa nakon čega lijepo poentira kraj nemoćnog Kahline.

Do kraja utakmice Hajduk je bacio sve karte u napad ali jednostavno nisu imali snage okrenuti rezultat.

Posljednji put Hajduk je u osmini finala hrvatskog kupa ispao prije devet godina, a tada je Bile zaustavila Istra.

<iframe src="https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FGermanijak%2Fposts%2F2214250262014596&width=500" width="500" height="491" style="border:none;overflow:hidden" scrolling="no" frameborder="0" allowTransparency="true" allow="encrypted-media"></iframe>

(foto:Pixsell)

 


Tagovi

KupHrvatski nogometni kupStanko JurićJoey SukKristijan LovrićHNK Gorica

Ostale Vijesti