NK Solin
NK Solin

Hajduku nije bio dovoljno dobar u dva navrata, a sada iz drugoligaša ide u belgijskog velikana

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 27.07.22. | 19:09

Da nije bilo trenera Mirka Čapete ostavio bih se nogometa. Nakon povratka iz Hajduka, on mi je učinio mnogo, bio čak i, mogu reći, presudan za nastavak

"Htio bih od srca zahvaliti Solinu, svojem klubu, na svemu što je napravio za mene, svim ljudima, bez iznimke, od predsjednika do gospođe koja nam pere dresove, od gospodina Mira Dugeča do svih mojih trenera koji su ugradili puno u ovo što se danas dogodilo", rekao je Mate Šimičić nakon transfera iz NK Solina u Standard Liege.

Dalmatinski drugoligaš se pohvalio da mladi stoper Mate Šimičić, koji je 2005. godište, odlazi u Belgiju. Dojučerašnji kadet tamošnjeg kluba će postati dio jednog od najtrofejnijih belgijskih klubova, koji u svojim vitrinama ima 10 naslova prvaka i osam nacionalnih kupova.

S druge strane, Mate se dva puta okušao i u Hajduku. Prvi puta 2014. kada se u Splitu zadržao dvije godine, a onda opet dvije godine od 2019. do 2021. Posljednju je godnu proveo u Solinu, a onda napravio veliki transfer.

"Da nije bilo trenera Mirka Čapete ostavio bih se nogometa. Nakon povratka iz Hajduka, on mi je učinio mnogo, bio čak i, mogu reći, presudan za nastavak. Odmah do njega su i treneri Damir Radić - Đoro i Ognjen Majdov. Njih trojica su me trenirali u Solinu i najzaslužiji su za ovaj moj uspjeh. Kad je Hajduk u pitanju, nikako ne bih želio preskočiti dvojicu trenera koji su mi također puno pomogli i kojima sam zahvalan, a oni su Zvonimir Milić i Marko Sičić" poručio je Šimičić.

Hoće li se i zbog ovoga transfera jednog dana na Poljudu udarat u glavu i čupati si kosu? Ostaje vidjeti...

(EG)


Tagovi

HajdukSolinStandard Liege

Ostale Vijesti