Zvonimir Barišin/PIXSELL
Zvonimir Barišin/PIXSELL

Hajduku će visoka pobjeda dati krila za utrku u prvenstvu

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 28.02.24. | 08:00

Bijeli su razmontirali Varaždin koji je propustio svoje prilike na Poljudu

Dobro je rekao trener Varaždina Nikola Šafarić na pitanje hoće li Hajduk biti prvak, da će prvenstvo možda skrojiti manje momčadi nakon susreta u Kupu poslije naizgled lakih 5-0 za Bijele.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Hajduk se plasirao u polufinale, u igri je za treće Rabuzinovo Sunce u nizu, ali dok nije postigao prva dva gola, Varaždin je opasno prijetio, dvaput uzdrmao vratnicu i ništa nije ukazivalo na 'peticu' u mreži Olivera Zelenike.

Čini se da Bijeli imaju ogroman psihološki uteg koji im je dodatno teži nakon remija u Varaždinu gdje su propustili doći opet na prvo mjesto tablice, pa je to unijelo nemir, jer nisu iskoristili brojne prilike, a nakon utakmice je izbila 'afera VAR komunikacije' oko spornih situacija.

No, Hajduk je prošao dalje, nakon pogotka Ismaela Dialla kojega trener Mislav Karoglan vraća kroz utakmice, sve je bilo lakše, pogotovo kada je krasan pogodak u nadoknadi prvoga dijela iz slobodnoga udarca zabio Filip Krovinović. Tek onda je Hajduk otpustio kočnice i u potpunosti razbio protivnika pa su zabijali još Laszlo Kleinheisler, Josip Elez i Marko Livaja s bijele točke.

Ozlijedio se na utakmici u prvom dijelu Zvonimir Šarlija, no po prvim prognozama ne bi trebalo biti ništa strašno, vidjet ćemo hoće li se oporaviti do subote i novog susreta na Poljudu s Istrom 1961 koji Hajduk mora dobiti, baš kao i tjedan poslije u Velikoj Gorici kako bi držao korak s vrhom i da ne bi bilo stresova u Splitu.

Goropadan Hajduk iz drugog poluvremena je ono što najvijači žele gledati i zato je žal još veće što se nije pobijedilo u Varaždinu jer možda je to bio ključan trenutak. Međutim, ima dovoljno kola do kraja da se Hajduk vrati ponovno na prvo mjesto, zalog je to igra iz drugog dijela.

Karoglan je vratio sustav s dvije 'šestice' rasteretivši tako Krovinovića kada mu je dodao Niku Sigura i može biti zadovoljan drugim dijelom. Razgovor koji su imali nako Varaždina očito je urodio plodom, ali ostaje upitnik zašto su Bijeli slabo ušli u utakmicu da ih je protivnik dobrano namučio dok se nije otvorilo.

Trener Bijelih je najavio pobjede do reprezentativnne stanke, to je imperativ za Hajduk, a promjene koje je napravio ostavivši Rokasa Pukštasa i Emira Sahitija, koji nije ni ulazio, na klupi, interesantne su i pokazuju da Bijeli imaju širok kadar, bez obzira što imaju dosta ozlijeđenih igrača. Prije utakmice se sa suigračima zagrijavao i Ivan Perišić, ali on još jasno nije spreman za utakmice, međutim taj čin govori koliko je željan igre i da svojom pojavom pomogne momčadi. Kad se vrati bit će to veliki plus za Hajduk koji do tada mora ostati konkurentan, a on mu može donijeti dodanu vrijednost.

Sada je nužno svladati Puljane doma za početak i vidjeti može li konkurencija kiksati, jer lomi se prvenstvo koje je nikada uzbudljivije, a Hajduk želi prvi proći kroz cilj, premda ne djeluje idealno, no moguće da će mu ova pobjeda dati krila za prvenstvo.

Prvo iskušenje je nekadašnji trener Bijelih Paolo Tramezzani koji s dobrim učinkom otkako je trener Istre dolazi na Poljud, a tu je još i Ante Erceg koji uvije zna napraviti štetu svom bivšem klubu. No, ako ponove drugo poluvrijeme s Varaždinom, straha ne bi trebalo biti.



Tagovi

HajdukNK VaraždinHrvatski nogometni kupRabuzinovo SunceHrvatska nogometna ligaIstra 1961Mislav KaroglanPaolo Tramezzani

Ostale Vijesti