Igor Kralj/PIXSELL
Igor Kralj/PIXSELL

Hajdukovog juniora nazivaju novim Modrićem, a talijanski velikan ga odavno ima na radaru

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 13.12.21. | 09:24

Ove godine je uvršten među 60 najvećih talenata svijeta

Hajdukova akademija nepresušno je vrelo talenata prepoznato i nadaleko izvan granica Hrvatske. Skoro svake sezone iz te škole nogometa pojavi se neki zanimljiv igrač ili čak i oni koji odskaču kvalitetom i talentom. Ima tu onih kojima se predviđanja ne ostvare, kao i onih kojima se ostvare pa je uvijek neosporan igrački materijal u akademiji.

Trenutna generacija juniora u prošle tri sezone izbacila je nekoliko zanimljivih imena, a u prvoj momčadi su već Marin Ljubičić i Stipe Biuk. Ima tu još zanimljivih imena, a jednom su se posebno raspisali talijanski mediji. Riječ je o Marku Brkljači trenutno ponajboljem igraču Hajdukovih juniora. Rođeni Zadranin igra na poziciji veznjaka i uvelike svojim stilom igre podsjeća na Luku Modrića. Rođen je 15. srpnja 2004. Počeo je u Velebitu iz Benkovca, a od 2014. godine je u Hajduku.

Našao se ove godine na The Guardianovoj listi najvećih svjetskih talenata 'Next Generation 2021', a odavno je i zabilježen u bilježnicama skauta svjetskih klubova. Kako navodi talijanski Calciomercato njegovo ime podcrtano je više puta u bilježnicama skauta Juventusa još od prošle godine, a u siječnju su ga htjeli i dovesti u Italiju.

Ipak, Hajduk misli drugačije od njih. Smatraju u splitskom klubu da Brkljača ima još puno potencijala za razvoj i da ima još puno toga za dati klubu. 17-godišnjem veznjaku ugovor ističe u ljeto 2022. godine, ali kako stvari stoje ubrzo bi mogao potpisati novi profesionalni ugovor s Hajdukom.

Za prvu momčad ima tri nastupa, a u s juniorima igra Ligu prvaka u kojoj je za četiri nastupa zabio jedan gol i dva puta asistirao.


Tagovi

Marko BrkljačaHajduk

Ostale Vijesti