Milan Sabic/PIXSELL
Milan Sabic/PIXSELL

Hajdukovo krilo na meti Jurića i još jednog talijanskog kluba

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 09.10.21. | 09:48

U poljudsku blagajnu bi se mogla sliti dobra odšteta

Dolaskom Ivana Jurića na klupu Torina momčad je zaigrala dosta bolje nego prošle sezone kada su se jedva spasili od ispadanja. Iako još uvijek nema sve što želi u klubu, Jurić radi dobar posao. Pokazao je to i prošlo kolo u gradskom derbiju s Juventusom kada su minimalno poraženi na domaćem terenu.

Na krilima Jurić ima hrvatski dvojac Brekalo-Pjaca, a prema pisanju Calciomercata mogao bi ga pojačati s još jednim igračem iz svog matičnog kluba. Splitski trener teži nogometu s žestokim pritiskom, markiranjem čovjek na čovjeka i čestim ponavljanjima, a to zahtjeva i karakterne igrače. Tom profilu odgovara Hajdukovo krilo Emir Sahiti, kojeg splitski trener već duže vrijeme prati.

Sahiti je pokazao jako dobru formu još prošle sezone na posudbi u Šibeniku, a u istom ritmu nastavio je i u dresu Hajduka. U 13 utakmica ove sezone zabio je dva gola i tri puta asistirao, a to je između ostalog privuklo i Jurićeve poglede prema Poljudu. Albanac pokriva pozicije desnog i lijevog krila, ali i ofenzivnog veznjaka.

Osim Torina, za oko je zapeo i Udineseu koji je već poslovao s Hajdukom prilikom kupovine tada talentiranog veznjaka Andrije Balića za 3 milijuna eura. Oni isto s pozornošću prate razvoj mladog Albanca, a problem bi im možda mogla predstavljati odšteta.

Naime, Sahiti ima ugovor s Hajdukom do 2025. godine, a poznavajući čelnika Lukšu Jakobušića talijanskim klubovima neće biti lako ispregovarati povoljnije uvjete. Čelnici Torina u to su se uvjerili pri pregovorima za stopera Marija Vuškovića, a isto bi moglo osjetiti ponovno ako se odluče krenuti po Sahitija.

Trenutna vrijednost Sahitija prema Transfermarktu je 600 tisuća eura, a kako piše Calciomercato Torino i Udinese nisu jedini zainteresirani za njegove usluge.


Tagovi

Emir SahitiIvan JurićUdineseTorinoHajduk

Ostale Vijesti