Foto: Robert Matić / Hajduk.hr
Foto: Robert Matić / Hajduk.hr

Hajdukovci svečano pozdravili Ivana Katalinića, dobitnika nagrade Grada Splita za životno djelo

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 17.09.21. | 13:58

Na Poljudu je organizirano krasno druženje veterana, prvotimaca i čelnika kluba

Ivan Katalinić je bio veliki vratar iz zlatne Hajdukove generacije koja je sedamdesetih godina prošlog stoljeća osvojila gotovo sve što se osvojiti moglo. Kasnije je šjor Kate, kako ga mnogi od milja zovu, s klupe vodio Hajduk u legendarnoj Ligi prvaka 1994/1995, a kao pomoćnik Ćiri Blaževiću osvojio je broncu na SP 1998. u Francuskoj. Za pobrojiti i notirati sve što je Katalinić osvojio trebalo bi dosta vremena, a koliko je uspješan pokazuje nagrada koju mu je Grad Split dodijelio prije dva dana. Dobio je Trofej Fabjan Kaliterna, nagradu za životno djelo kakva je do sada pripala isključivo sportskim velikanima iz grada pod Marjanom.

Tom prilikom predsjednik Hajduka Lukša Jakobušić odlučio je na Poljudu odati počast bivšem igraču i treneru pa je na ugodno druženje pozvao brojne veterane, aktualne prvotimce i predstavnike medija.

„Nagrada na završetku moje karijere znači da sam dobro radio, ne samo ja, nego da je dobro radio i Hajduk. Da smo osvajali trofeje, da su dobro radili treneri i igrači s kojima sam igrao i koje sam trenirao. Drago mi je da sam dobio nagradu, nadam se da je došla u prave ruke. Malo se vraćamo u prošlost, ali nekada se dobro vratiti u prošlost da se sjetimo što je Hajduk značio i što je sve osvajao. Također, isto volim da se sretnem s igračima s kojima sam igrao i s onima koje sam trenirao. Želja mi je da se svi zajedno nađemo ovdje iduće godine u šestom mjesecu pa da Hajduk donese jedan trofej. Je li to Kup ili prvenstvo nije bitno, bitan je trofej“, poručio je legendarni Katalinić i zaslužio pljesak okupljenih.

Iz ruku predsjednika Jakobušića i kapetana, vratara Lovre Kalinića slavni je igrač i trener dobio dres, stigao se fotografirati s prvotimcima pa zatim i veteranima. Sve u svemu, lijepo druženje organizirao je Hajduk, nadamo se da će toga biti više i redovitije.

„Dovoljno je reći, 22 trofeja s Hajdukom kao igrač i kao trener. On je igrao Ligu prvaka, to je ono sve što mi sada sanjamo na neki način. Da osvojimo trofej i igramo Ligu prvaka. Kad imaš rezultat imaš i atmosferu, a za rezultat ti treba dobra atmosfera. Ovo je jedna od prilika gdje želimo povezanost svih sudionika, svih koji vole Hajduk. Ovo je izvrsna prigoda da cijeli stručni stožer i svi igrači se druže s veteranima koji su napravili Hajduk onakvim kakav jest. Naša je obveza da taj Hajduk koji smo dobili u nasljeđe vratimo puno bolje nekim drugim generacijama. Naravno da je nama trofej cilj, ali volio bi da uživamo na tom putovanju, da dođemo do njega i da možemo svi zajedno proslaviti“, poručio je predsjednik Hajduka Jakobušić.

Naravno da su riječi prvog čovjeka Bijelih naišle na odobravanje, bilo je lijepo vidjeti kako se druže igrači iz nekoliko generacija splitskog kluba. Na jednom mjestu našle su se istinske igračke veličine koje su nosile bijeli dres, i oni koji ga danas nose. Samo se po tko zna koji put potvrdila veličina Hajduka pa treba čestitati aktualnim čelnicima što su pozvali velikane da se oda priznanje velikom šjor Kati.

Piše: Vedran Pavičić


Tagovi

Ivan Katalinić

Ostale Vijesti