Milan Sabic/PIXSELL
Milan Sabic/PIXSELL

Hajdukova reakcija: „Degutantne optužbe sa zgražanjem odbacujemo, pokrenut ćemo pravne postupke“

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 03.07.22. | 21:11

„Na dan završetka pregovora s igračem Markom Brkljačom i njegovim zastupnicima jasno smo i transparentno iskomunicirali razloge zbog kojih nije došlo do dogovora između dvije strane“

Nakon intervjua Olivera Brkljače, oca nogometaša Marka čiji je odlazak nakon isteka ugovora iz Hajduka u Dinamo zaintrigirao javnost. Kratkim odgovorom iz Hajduka najavili su pravne postupke u svrhu zaštite prava i integriteta kluba, kao i predsjednika te sportskog direktora. Optužbe koje je Oliver Brkljača iznio u intervjuu odbacuju.

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

„Na dan završetka pregovora s igračem Markom Brkljačom i njegovim zastupnicima jasno smo i transparentno iskomunicirali razloge zbog kojih nije došlo do dogovora između dvije strane. Degutantne optužbe koje je njegov otac Oliver Brkljača iznio u dijelu medija nemaju nikakve veze s istinom, HNK Hajduk ne funkcionira na takav način te ih sa zgražanjem odbacujemo. Zbog svega izrečenog, prisiljeni smo pokrenuti odgovarajuće pravne postupke u svrhu zaštitite prava i integriteta Kluba, kao i institucije predsjednika te sportskog direktora Kluba“, priopćili su iz Hajduka.

Podsjetimo, Hajduk je dana 11. veljače objavio službeno da nije postignut dogovor oko produljenja ugovora s Markom Brkljačom. Sportski direktor Mindaugas Nikoličius tada je rekao:

„Želim pojasniti situaciju vezanu za Marka Brkljaču. On i njegovi predstavnici nisu prihvatili našu ponudu i Marko će na ljeto postati slobodan igrač. Prvu ponudu smo mu dali prije 10 mjeseci, međutim njegovi roditelji i predstavnici imali su nerealne zahtjeve. Smatram da smo mu kao klub pokazali poštovanje, on je ovdje deset godina, dva puta je bio na pripremama s prvom momčadi i gotovo godinu dana trenirao je s prvom momčadi. Uvijek mi je u razgovorima govorio da želi ostati u Hajduku, ali njegovi predstavnici pred nas su postavili nerealne zahtjeve kojima nismo mogli udovoljiti. Dali smo mu najbolju moguću ponudu, jednaku onima koje dajemo ostalim top talentima iz naše Akademije. Pokušali smo napraviti sve da zadržimo Marka i potpišemo s njim ugovor, ali kriteriji moraju biti isti za sve, a što je najvažnije mi moramo štititi klub. Marku ćemo osigurati uvjete za treniranje do kraja ugovora. Želimo mu sve najbolje u nastavku karijere.“


Tagovi

HajdukGNK DinamoMarko Brkljača

Ostale Vijesti