Marko Lukunic/PIXSELL
Marko Lukunic/PIXSELL

Hajdukov veznjak blizu potpisa za poljskog prvoligaša, Bijeli očekuju odštetu

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 19.01.23. | 08:02

Nije ga bilo na pripremama u Istri, njegov odlazak najavio je Nikoličius, a uskoro bi mogao postati igrač momčadi sa sredine ljestvice Ekstraklase

Kad na popisu putnika za Novigrad iz Splita nije bilo Janija Atanasova bilo je jasno da se kuha nešto oko njegovog odlaska. Reprezentativni vezist Sjeverne Makedonije bio je uglavnom rotacijski igrač Hajduka s nekoliko zanimljivih izvedbi u kojima je postizao fantastične golove. Njegov ugovor s Hajdukom ističe ovog ljeta, a dogovora oko novog nije bilo dok je za Hajduk ukupno upisao 69 nastupa, zabio šest golova i dva puta asistirao.

Atanasov je u Hajduk stigao u ljeto 2020. godine kao slobodan igrač iz turskog Bursaspora, a pretprošle zime je potpisao s Bijelima novi dvogodišnji ugovor. Stigao je u Splitu u mandatu sportskog direktora Ivana Kepčije s kojim se povezivao i proteklog ljeta. Naime, bilo je govora o mogućem transferu Atanasova u mađarski Honved gdje Kepčija obnaša funkciju stručnog savjetnika, a sportski direktor kluba je Chris Docherty, nekadašnji analitičar Hajduka. Do dogovora tad između Splićana i Mađara nije došlo, a tog ljeta je isplivala i patka o mogućem odlasku Atanasova u Celtic.

Bližio se zimski prijelazni rok, a time i potencijalni odlazak Janija Atanasova za kojeg su Bijeli imali nekoliko ponuda. Spominjao se i Portugal kao moguća destinacija, a najviše je upita stizalo iz Poljske..

Baš u Poljskoj bi Atanasov uskoro trebao nastaviti karijeru, a kako doznajemo najkonkretnija ponuda stigla je od Cracovije, trenutno osme momčadi Ekstraklase. Hajduk očekuje odštetu za svog veznjaka kojem ističe ugovor i koji je došao besplatno, a spominje se iznos između 200 i 300 tisuća eura. U poljskom prvoligašu veznjak bi trebao dobiti četverogodišnji ugovor.

Da će uskoro doći do razlaza Atanasova i Hajduka dao nam je naslutiti sportski direktor Nikoličius tijekom razgovora u Novigradu. U intervjuu za nekoliko medija otkrio je kako će se uskoro riješiti status Atanasova i Samuela Eduoka.

„Imamo ponude i nadam se da će biti brzo riješeno. Za Atanasova imamo ponude, a za Eduoka je bilo ponuda samo nije išlo u tom smjeru. Ima za njega opet upita i pregovore, a ne planiramo da će biti s nama na proljeće. Svakako to ćemo riješiti“, izjavio je Nikoličius u intervjuu.

Odlazak Atanasova bi uskoro mogao biti služben, a očekuje se u narednom periodu i raspetljavanje situacije s Eduokom.



Tagovi

HajdukJani AtanasovCracoviaEkstraklasaPoljska

Ostale Vijesti