Milan Sabic/pixsell
Milan Sabic/pixsell

Hajdukov prvotimac promijenio državljanstvo: Spreman je nastupati za reprezentaciju

Vrijeme Čitanja: 1min | uto. 28.12.21. | 16:10

Brzonogo krilo ima zanimljivu pozadinu.

Emir Sahiti zamijenio je albansko državljanstvo kosovskim i uskoro bi trebao nastupati za reprezentaciju najmlađe postjugoslavenske države. Brzonogi 23-godišnji ofenzivac koji je ove sezone za Bijele ubilježio pet pogodaka i četiri asistencije tako je spreman za seniorsku premijeru na reprezentativnoj razini.

Sahiti je dijete albanske obitelji iz Medveđe, gradića na jugu Srbije blizu granice s Kosovom. On i stariji brat Suad rođeni su Beogradu, ali su se još u djetinjstvu preselili na Kosovo gdje je Emir prve nogometne korake napravio u dresu prištinskog Ramiza Sadikua, a potom je prešao u prvoligaša Trepču 89. Prvi inozemni angažman bio mu je u makedonskom Rabotničkom, odakle je 2018. godine preselio u Split. Svo to vrijeme Sahiti je imao albansko državljanstvo i prikupio je desetak nastupa za mlađe reprezentativne kategorije 'Zemlje orlova'.

Ipak, za A-momčad nikada nije nastupio i sada se odlučio postati reprezentativac i državljanin zemlje u kojoj je odrastao. Prvo iduće reprezentativno okupljanje Kosovara pod palicom izbornika Primoža Glihe na rasporedu je u ožujku, a očekuje se da mladi hajdukovac tada upiše debi.


Tagovi

Emir SahitiKosovoAlbanijaHajduk

Ostale Vijesti