REUTERS/Stringer
REUTERS/Stringer

Hajdukov protivnik u Europi doveo novog golgetera

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 19.07.21. | 12:52

Kazahstanci su se pojačali uoči ogleda sa Splićanima

Ples kuglica pri biranju parova za Konferencijsku ligu odlučio je spariti Hajduk i kazahstanski Tobol u drugom pretkolu ovog novog UEFA-inog natjecanja. Tobol je u natjecateljskom ritmu još od sredine ožujka kada je započela nova prvenstvena sezona, a ljestvici trenutno drže prvo mjesto s bodom više poznatijeg kazahstanskog kluba Astane. 

Splićani su se uoči nove sezone pojačali na svim pozicijama, a u natjecateljskom debiju nove momčadi izvučen je tek remi od 2:2 u Kranjčevićevoj protiv Lokomotive. Sigurno je da će nova momčad Hajduka, koju bi uskoro trebao pojačati i Filip Krovinović, htjeti ispraviti dojam iz prve natjecateljske utakmice ove sezone te ići na pobjedu već u četvrtak na Poljud.

Tobol isto ne miruje za vrijeme prijelaznog roka pa su odlučili pronaći još jedno rješenje u napadu uz Nemanju Nikolića koji je trenutno najbolji strijelac kluba s osam golova u prvenstvu. Kao konkurencija u napadu, a možda i suigrač stigao mu je uzbekistanski reprezentativac Igor Sergeev. Ovaj 28-godišnji napaač nastupa je 55 puta za nacionalnu vrstu i zabio 17 golova, a golgeterske sposobnosti pokazao je i u drugim sredinama.

U Tobol stiže iz kazahstanskog Aktobea pa mu neće biti potrebna velika aklimatizacija na okolinu, a za ovaj klub je u 20 nastupa zabio sedam golova. Tijekom karijere najučinkovitiji bio je za matični klub Pakhtakor Taškent gdje je u 137 utakmica zabio 79 golova i asistirao 14 puta. Poslije ga je put vodio u kineski Beijing Guoan gdje je u 16 nastupa zabio tek jedan gol, a sličan učinak imao je i u Al-Dhafri gdje je za 10 nastupa zabio tek jednom.


Tagovi

HajdukKazahstan

Ostale Vijesti