Hajduk Split
Hajduk Split

Hajduk vreba priliku za pozitivan rezultat iz Španjolske, Emery bi mogao kombinirati sastav (GRAFIKA)

Vrijeme Čitanja: 4min | čet. 18.08.22. | 08:02

Utakmica se igra od 20.45 u Valenciji

Hajduk će od 20.45 sati (HRT 2) na stadionu Levantea u Valenciji zaigrati prvu utakmicu play-offa Konferencijske lige protiv Villarreala. Protivnik nije baš po mjeri ambicije koju su Bijeli imali na početku sezone. Želja je europski iskorak nakon godina neuspjeha i ispadanja na prvim stepenicama. Ove godine ždrijeb je bio dosta težak za Hajduka od Vitorije, koju su izbacili sjajnom partijom na Poljudu i nakon teškog uzvrata u Guimaraesu, do danas Villarreala koji je bio najteži izbor u ždrijebu.

Unatoč težini protivnika u taboru Bijelih nema mjesta kukanju i traženju alibija za ove dvije utakmice. Kako je još nakon prolaza Vitorije rekao trener Valdas Dambrauskas, u Španjolsku se nisu došli slikati za Instagram. Da traži rješenja s kojima bi se mogao suprotstaviti Španjolcima vidjelo se već protiv Vitorije zadnjih 15-ak minuta, a onda i protiv Dinama u derbiju što nije rezultiralo pozitivnim rezultatom.

(1.30) Villarreal (5.00) Hajduk (10.0)

Za ovu utakmicu u Valenciji litavski trener bit će bogatiji za kompletan kadar kojeg nije imao na startu sezone. Na pripremama mu se ozlijedio Marco Fossati, a Nikoli Kaliniću je slomljen nožni prst na utakmici Superkupa protiv Dinama. Danas su mu oba igrača na raspolaganju, a njihovo iskustvo će sigurno biti od značaja za ovakvu utakmicu kakva je pred Bijelima.

S kojim će sastavom i s kakvom postavom zaigrati pitanje je koje sve zanima pa i igrače. Ni večer prije utakmice Dambrauskas nije otkrivao s kojom formacijom i sastavom će izaći na gradski stadion u Valenciji. Ono što se zna i što smo jučer osjetili je da će biti velika vrućina. Još na putu prema stadionu na press konferenciju i trening Hajduka primijetili smo da termometar oko 20 sati mjeri preko 30 stupnjeva.

Što se tiče sastava, ako ćemo se voditi nekom logikom uigravanja u posljednje dvije utakmice, onda bi Hajduk i danas mogao istrčati s tri stopera u liniji Borevković, Awaziem i Elez. Na bekove će se vratiti Mikanović i Melnjak, a sredinu bi držali Krovinović i Grgić. Malo ispred njih bi mogli zaigrati Sahiti i Biuk, a najistureniji bi bio Livaja. Dambrauskas je pred utakmicu izjavio kako Fossati i Kalinić nisu još spremni za početi utakmicu pa će sigurno svoje minute dobiti ulaskom s klupe.

Jedna od prilika danas za Hajduk može biti i kombiniranje Unaija Emeryja. Baskijski stručnjak neće sigurno podcijeniti Hajduk što je pokazao i na konferenciji za medije govoreći biranim riječima o Splićanima. No, čeka ga susret s Atletico Madridom za vikend u LaLigi. Na gol bi mogao stati veteran Reina, a Foyt je ozlijeđen pa će ga na desnoj strani mijenjati Femenia. Uoči utakmice s Hajdukom otišao je i Paco Alcacer, ali i bez njega špica napada Villarreala nije tupa dok je tu Gerard Moreno.

(1.30) Villarreal (5.00) Hajduk (10.0)

Hajduk u ovu utakmicu može ući gotovo bez pritiska. Jasno je svima da je na drugoj strani protivnik koji je prošle sezone igrao polufinale Lige prvaka i ranije osvojio Europsku ligu. Bijelima gotovo svi daju malo i nimalo šansi za ovaj prolaz, a u takvim uvjetima iz perspektive autsajdera mogu biti i opasni. Prolazak Villarreala Hajduku bi samo na ime nagrade UEFA-e donio 2,94 milijuna eura. A prođe li u grupnu fazu Konferencijske lige ukupno bi klub s Poljuda vjerojatno zaradio barem pet milijuna eura kada se tom iznosu pridodaju i zarade od prodanih ulaznica za tri domaća susreta u skupini koja bi uslijedila, od tv prava za te oglede.

Podrška s tribina neće izostati. Sprema se dolazak oko 1000 navijača, a Villarreal je odredio stroga pravila prodaje ulaznica i ulaska na stadion.

„Za sve navijače Hajduka koji dolaze na susret u Španjolsku ulaznice će se prodavati na dan utakmice, pored sektora 31 na stadionu Levantea. Prodaja ulaznica počinje u 17 sati i trajat će do početka utakmice. Molimo sve navijače da svoju ulaznicu pribave do početka utakmice jer će nakon početka susreta prodaja biti obustavljena. Cijena ulaznice iznosi 35 eura, a plaćanje je isključivo u gotovini (kartično plaćanje nije moguće). Napomena za navijače Hajduka: Na ovoj utakmici nije dozvoljeno korištenje megafona, bubnjeva te pirotehničkih sredstava“, obavijestili su navijače.

MOGUĆI SASTAVI:

Villarreal (4-4-2):


Hajduk (3-4-2-1):


Konferencijska liga, play-off

Villarreal – Hajduk. 20.45 (HRT 2)

Sudac: A. Kulbakov (Bjelorusija)

Stadion: Estadi ciudad di Valencia, Valencija

Konferencijska liga, doigravanje

Srijeda, 17. kolovoza

Djurgårdens – APOEL Nikozija  3:0

Četvrtak, 18. kolovoza

Rakow – Slavia Prag         18.00

Rigas FS – Linfield  19.00

CSKA Sofija – Basel                      19.00

Maccabi Tel Aviv – Nice   19.00

Young Boys – Anderlecht            19.00

Slovacko – AIK Stockholm          19.00

Molde – WAC         19.00

Universitatea – Hapoel Beer-Sheva     19.30

Basaksehir – Antwerpen 19.45

Zrinjski – Slovan Bratislava         20.00

Vaduz – Rapid Beč 20.00

Maribor – Cluj        20.15

Lech – Dudelange 20.30

FCSB – Viking         20.30

Köln – MOL Fehervar       20.30

Villarreal – Hajduk 20.45

West Ham – Viborg          20.45

Shkupi – Ballkani   21.00

Fiorentina – Twente         21.00

Partizan – Spartans Hamrun     21.00

AZ Alkmaar – Gil Vicente 21.00

Napomena: Uzvrati su 25. kolovoza, jedino APOEL – Djurgårdens (23. Kolovoza)

*Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno. 18+


Tagovi

HajdukVillarrealUnai EmeryValdas DambrauskasKonferencijska liga

Ostale Vijesti