HNK Hajduk Split
HNK Hajduk Split

Hajduk u prvoj utakmici protiv Vitorije ne može računati na Borevkovića, je li to prilika za debi novog pojačanja?

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 02.08.22. | 08:00

Nigerijski reprezentativac trebao bi imati pravo nastupa već od utakmice na Poljudu u 3. pretkolu Konferencijske lige

Hajduk se sprema za prvu europsku utakmicu ove sezone u 3. pretkolu Konferencijske lige, a igrat će je pred gotovo sigurno rasprodanim Poljudom protiv portugalske Vitorije Guimaraes u četvrtak od 21 sat. U toj utakmici trener Valdas Dambrauskas ne može računati na važnu kariku u obrani Tonija Borevkovića. Uz njegovo ime na popisu registriranih igrača na UEFA-inoj stranici stoji suspenzija. U Hajduk je došao baš iz Guimaraesa na posudbu s pravom otkupa za milijun eura, ali suspenziju nije zaradio tamo, već ranije igrajući za Rio Ave.


Bilo je to u jesen 2020. kad je Rio Ave igrao kvalifikacije Europske lige u play-offu protiv Milana. Talijanski velikan zaustavio je tu put portugalske momčadi, a tragičar je na kraju bio Borevković. Skrivio je jedanaesterac u 121. minuti kojim je Milan stigao do 2:2, a zatim nakon 12 serija penala prošao dalje. Zbog skrivljenog jedanaesterca je dobio drugi žuti karton, a prvi je dobio još u 15. pa zbog tog crvenog kartona mora odraditi suspenziju protiv svoje bivše momčadi. Prepričao nam je situaciju s te utakmice još u Austriji na pripremama.

„Tu je bilo svega. Noć za pamćenje, iako ne baš lijepa za mene. Do 121. minute sam odigrao dobro, ali dogodi se. To je tako. Dobio sam drugi žuti karton, skrivio penal. Ali, to je isto bio jedan dio odrastanja. To bi bio povijesni uspjeh za Rio Ave da smo prošli.“

Ova suspenzija mogla bi biti prilika za Hajdukovo novo pojačanje koje je isto stiglo iz Portugala. Nigerijski reprezentativac Chidozie Awaziem stigao je u Hajduk na posudbu iz Boaviste s pravom otkupa na kraju aktualne sezone. Bijeli su ga predstavili na službenom kanalu Hajduk Digital, a u izjavi za klupsku televiziju je govorio o idućem suparniku i da je spreman. Mogao bi tako biti i spreman za prvu utakmicu protiv Vitorije i svoj debi jer Hajduk ima pravo po propozicijama natjecanja registrirati igrača 24 sata prije prve utakmice.

"Moja najveća kvaliteta je što mogu pomoći ekipi da osvoji što više lopti i dođe do pobjede. Znam da je ovo nevjerojatan grad sa sjajnim navijačima koji su jako strastveni i vole nogomet, takav sam i ja, tako da smo isti. Ovdje sam da dam najbolje od sebe za Hajduk i da ostvarimo svoje ciljeve", rekao je Awaziem za klupsku televiziju.

Po svemu sudeći, novi stoper Hajduka će se naći na popisu igrača za Konferencijsku ligu, a u četvrtak ćemo vidjeti i hoće li debitirati.

(2.40) Hajduk (3.05) Vitoria (2.90)

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igrajte odgovorno 18+

(K.M.)


Tagovi

HajdukToni BorevkovićChidozie AwaziemKonferencijska ligaVitoria Guimaraes

Ostale Vijesti