Robert Matić/hajduk.hr
Robert Matić/hajduk.hr

Hajduk u Kopru na novom testu za Rijeku, dvije pozicije su otvorene

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 17.01.24. | 08:00

Utakmica počinje u 17 sati (MAX Sport 1, Hajduk Digital)

Hajduk ove srijede igra treću pripremnu utakmicu, nakon dvije pobjede u Umagu 'skoknut' će do obližnjeg Kopra u Sloveniji gdje će odmjereiti snage s trećeplasitranom momčadi u 'deželi'.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Pravi je to test koji će treneru Mislavu Karoglanu otvoriti oči što se tiče otvorenih pitanja u momčadi,a njih je nekoliko.

Da je dobra atmosfera u Hajduku pokazuje i čnjenica da je iz Splita došao predsjednik Lukša Jakobušić izravno na posljednji trening s Koprom kako bi se uvjerio da sve štima i vidio što treba još spostskom direktoru Mindaugasu Nikoličiusu i treneru Karoglanu te kako bi se susret malo s igračima.

Ipak se Hajduk nalazi na prvom mjestu, a tu namjerava ostati do kraja stoga su im bitne pripreem u kontekstu onoga što ih čeka na proljeće, a to je bitka za titulu prvaka.

Vidjet ćemo hoće li Karoglan dijeliti kadar na dva poluvremene u dvije momčadi ili će onima za koje smatra da će započeti susret s Rijekom dati veću minutažu.

Na treninzima se radi dobro, nema ozljeda osim što je Marko Livaja na uoči Kopra 'zaradio' udarac, ali bi trebao igrati jer nije ništa opasno što bi ga izbacilo iz momčadi.

Neke dvojbe Kaoglan još uvijek ima, stalno se to tematizira. Jedna od njih je ta je li Laszlo Kleinhesler krilo ili vezni. Ukoliko ide na krilo onda ispada iz prvih jedanaest Leon Dajaku, a ako ide u vezu ovisno o sustavu možda neće biti mjesta za Filipa Krovinovića ili Rokasa Pukštasa. Ali to je slatki problem jer Hajduk ima širinu pogotovo u veznom redu, pet-šest igrača koji konkuriraju za dva tri mjesta. No pretpostavka je da će zaigrati i Krovinović, ali u nešto isturenijoj ulozi polušpica.

Osim toga, Karoglan mora pronaći lijevog beka za Rijeku jer je Ismael Diallo s reprezentacijom na Afričkom kupu nacija gdje baš i ne igra, a Dario Melnjak je izvan stroja do kraja sezone. Postoji opcija i da zaigra mladi Šimun Hrgović. No, po onome što smo vidjeli u Istri na to mjesto će Fahd Moufi ili Niko Sigur, njih dvojica su tandem bekova, a tko će biti lijevo, a tko desno, mora odlučiti Karoglan. Zato i postoje test utakmice.

Još jedno pitanje je i minutaža Nikole Kalinića koji je igrao u dva susreta po otpriike pola sata, no još ga nismo vidjeli u tandemu s Livajom, a i to se mora jednom dogoditi.

Ipak, glavni test bit će u subotu s Poljacima, momčadi Śląsk Wrocław koja vodi u Ekstraklasi i nalazi se u u istom hotelu s Bijelima, a zanimljivo je da će danas testirati Dinamo, pa kad odigra i s Hajdukom, moći će se napraviti nekakva usporedba o snazi dva najjača hrvatska kluba.

Utakmica Koper – Hajduk igra se u 17 sati (MaxSport1, Hajduk Digital), a očekuje se puno navijača Bijelih kojih ima u Istrii i Sloveniji, dok će neki potegnuti i iz drugih krajeva.



Tagovi

HajdukKoperpripremeLaszlo KleinheislerNikola KalinićMarko LivajaFahd MoufiNiko SigurHrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti