Hajduk traži 3. pretkolo na krilima Torcide, povijesna šansa za Lokomotivu, Rijeka treba čudo

Vrijeme Čitanja: 4min | čet. 23.07.15. | 09:30

Nakon što je Dinamo jučer preskočio Folu, te ostao u igri za Ligu prvaka, tri hrvatska kluba danas se nadaju uspjesima u 2. pretkolu Europske lige.

Iako ima rezultatski zaostatak (2:3), s najviše optimizma uzvratni dvoboj čeka Hajduk. Bijeli su u Koperu odigrali loše, pogotovo u obrambenom segmentu, ali večeras na svom terenu traže pobjedu za proboj u 3. pretkolo.

Informacije govore da je prodano već 16.000 ulaznica, što znači da bi na Poljudu moglo biti barem 25 tisuća navijača. Torcida najavljuje maksimalnu podršku, a isto je zatražio i trener Damir Burić:

„Non-stop pričamo o mladosti, a sad kad imamo mladu momčad, trebamo je podržati i stati uz njih. Imamo veliku želju i agresivnost, nestrpljivo čekamo da utakmica počne. Bit će jači, brži i snažniji“, poručio je Burić.

Treneru Hajduka nedostaje tek Milevskij, a najvažnija vijest jest ona da će Franck Ohandza, popularni „Frano Zolja“, najvjerojatnije startati. Propustio je prvu utakmicu, kao i gradski derbi sa Splitom, što se osjetilo... Iza robusnog Kamerunca bit će Vlašić, uz naravno Roguljića, Balića i Caktaša.

Aduti na klupi su Maglica, Maloku, Radčenko, ali i „problematični dvojac“. Bencun na kojeg se Burić naljutio na utakmici protiv Splita, te Sušić koji je nezadovoljan statusom rezerve i navodno traži odlazak.

I slovenska momčad je kompletna. Koper je lani jedva osigurao ostanak, ali osvojio je Kup, a nedavno na penale i Superkup protiv Maribora. Trener im je Talijan Rodolfo Vanoli, od kojeg se očekuje jako zgusnuta formacija i igranje isključivo na kontre.

Hajduk - Koper, 19.00, vjerojatni sastavi:

Hajduk: Kalinić - Tudor, Milović, Nižić, Pejić - Jefferson - Roguljić, Balić, Caktaš - Vlašić, Ohandza.
Koper: Simčić - Šme, Halilović, Hadžić - Palčić, Črnigoj, Krivičić, Rahmanović - Guberac, Galešić - Ivančić. 

Sličan pristup mogla bi imati i Lokomotiva u vrućem Solunu. Momčad Ante Čačića kod novog kluba Igora Tudora stiže s prednošću 2:1. Sjajnu utakmicu odigrali su Lokosi prije tjedan dana u Zagreb, imali 2:0, promašivali šanse za treći gol, a onda u 90. minuti kapitulirali.

Pogodak Roberta Maka pojednostavnio je stvari za PAOK, kojem je sada dovoljna i minimalna pobjeda. No Grci su daleko od prave forme, tek su u fazi pripremama, a donedavno su radili po austrijskim brdima. Nije im bilo lako priviknuti se na uvjete i paklene vrućine u Zagrebu, a u Solunu je vjerojatno i gore.

PAOK-ovi navijači žestoko su izviždali momčad, a pogotovo kapetana Salpingidisa, nakon slabe prezentacije u Kranjčevićevoj ulici. Vidjet ćemo kako će reagirati danas na svom stadionu, a sigurno je da Tudorovi puleni imaju golemi imperativ. Ispadnu li slučajno, neće mirno šetati po gradu. Moglo bi biti i odlazaka, mogla bi se već na samom startu zatresti i stolica Igoru Tudoru...

Mladi hrvatski stručnjak i ovoga puta bit će bez glavnog strijelca Athanasiadisa, te odličnog Pereyre kojeg je kaznio. Navodno se Argentincu više ne sviđa u Solunu pa raznim provokacijama pokušava doći do slobodnih papira... Pomilovao je Tudor pak Brazilca Lucasa i prema nekim najavama, danas će ga gurnuti od prve minute uz opasnog Maka.

Što se Lokomotive tiče, spremni su svi. Čačić će se sasvim sigurno orijentirati na kontre, stoga je moguće da umjesto robusnijeg Marića u prvih 11 osvane neko iznenađenje, Mišić ili Doležal. Fantastično je Lokomotiva odigrala u ponedjelak razbivši Istru sa 6:1. Eventualno izbacivanje PAOK-a bio bi senzacionalni uspjeh, a otvorile bi se i nove mogućnosti. Potencijalni suparnici u potencijalnoj novoj rundi svakako su prolazni: Spartak Trnava (Slovačka) ili Linfield (Sjeverna Irska).

PAOK - Lokomotiva, 19.00, vjerojatni sastavi:

PAOK: Olsen - Miguel Vitor, Ricardo Costa, Tzavellas - Konstantinidis, Pelkas, Maduro, Kitsiou, Golasa - Lucas, Mak.
Lokomotiva: Zelenika - Bartolec, Prenga, Mrčela, Bručić - Begonja, Leko, Andrijašević - Šovšić - Marić, Kolar.

S najmanje ambicija uzvrat dočekuju oni od kojih je hrvatska javnost najviše očekivala u Europskoj ligi. Rijeka je na svojoj Kantridi nokautirana od Aberdeena s 0:3 i izvjesno je da će pasti već na prvoj europskoj stepenici.

Ipak, Riječani vjeruju u čudo. Jedino to im je preostalo. Trebat će im najbolja europska utakmica ikada, Matjaž Kek kreće s Balajom i Bezjakom, rani gol dao bi nadu... Rijeka je posljednjih godina igrala odlično i gubila nesretno kod renomiranih suparnika poput Lyona, Standarda, Feyenoorda, Seville. Često je na tim gostovanjima promašivala šanse i bivala kažnjenom. Danas će u pogodak morati pretvoriti baš svaku priliku koja joj se pruži. Jedino tako može uspjeti u „misiji nemoguće“...  

Aberdeen - Rijeka, 20.45, vjerojatni sastavi:

Aberdeen: Ward - Logan, Taylor, Considine, Shinnie - Jack, Flood - McGinn, McLean, Pawlett - Rooney.
Rijeka: Sluga - Ristovski, Samardžić, Mitrović, Leovac - Tomasov, Bradarić, Moises, Sharbini - Balaj, Bezjak.

(Foto: Pixsell)


Tagovi

Europska ligaHajdukKoperPAOKLokomotiva ZagrebNK LokomotivaAberdeenRijeka

Ostale Vijesti