Robert Matić/hajduk.hr
Robert Matić/hajduk.hr

Hajduk spreman za Dinamo: Dolček i Melnjak 'sredili' Bjeličin Trabzonspor

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 08.07.23. | 13:25

Izuzetno dobra predstava Hajduka pred početak sezone

Hajduk je uspješno položio posljednji test u Sloveniji, momčad Ivana Leke svladala je sastav Nenada Bjelice i napunila se samopouzdanjem pred skorašnji Superkup na startu sezone s Dinamom. Imaju Bijeli razloga za zadovoljstvo jer su u najtežoj utakmici djelovali najbolje i zasluženo slavili bez Marka Livaje koji nema pravo nastupa u subotu.

U generalki za Dinamo trener Hajduka nije mogao računati na Rokasa Pukštasa koji je dobio udarac na treningu u četvrtak, pa je propustio sraz s Trabzonsporom, ali bi se u ponedjeljak trebao vratiti treninzima po povratku u Split. Na njegovom mjestu od početka se našao Lukas Grgić, zahvalan klupski igrač. Nije bilo u početnoj postavi ni Emira Sahitija, jer se trener Bijelih Leko odlučio za Ivana Dolčeka i Leona Dajaku na krilima.

Prvi je zaprijetio Mislav Oršić udarcem sa 25 metara koji je obranio Ivan Lučić, ali se prilikom intervencije udario u vratnicu, pa mu se minutu ukazivala pomoć, no ponovno je stao na vrata. Nezgodan je udarac bio Oršićev pokušaj, baš u njegovu stilu.

Dolček je najugodnije iznenađenje priprema nakon povratka s posudbe sa Šibenikom, a dobre igre u Sloveniji okrunio je pogotkom za vodstvo u 14. minuti. Dajaku je ubacio loptu u kazneni prostor koju je prihvatio Grgić i dodao za Jana Mlakara koji je samo proslijedio do Dolčeka. Dolček je dočekao loptu i sa desetak metara pogodio mrežu za vodstvo.

U 22. minuti mogli su Turci do izjednačenja, ali je udarac Maxija Gomeza sa 12 metara odlično obranio Lučić.

Hajduk je bi bolji rival u prvom poluvremenu i poduplao vodstvo u 33. minuti. S desne strane ubacio je Niko Sigur, a na poziciji centarfora bio je Dario Melnjak koji je efektno zabio s deset metara. Do kraja prvog dijela još je udaraca sa 20 metara oprobao Dajaku, ali bio je neprecizan.

Na početku drugoga dijele Trabzon je bio blizu gola, ali je Omur pogodio vratnicu. Uzvratio je Hajduk s dva pokušaja Benrahoua i Mlakara koje je Tepe obranio. Malo zatim ponovno su Turci prijetili, pucao je Omur, ali je Lučić uz pomoć vratnice otklonio opasnost. Redale su se prilike, ubrzo je pucao Dolček, prizemni udaraca obranio je Tepe. Nakon toga je Mlakar odigrao lijepo uz aut liniju i dodao za Krovinovića čiji udarac je ponovno obranio Tepe.

U 68. su Turci opet opasni, pucao je Destan, a lopta se od Šarlije koji je bio u bloku odbila na gredu. Do kraja je Hajduk imao još prigoda, ali i ovih 2-0 dovoljn je za optimizam.

Trabzonspor - Hajduk 0-2 (0-2)

Ljubljana. Stadion Sportski park Šiška. Sudac: Denis Šabanagić.

Strijelci: 0-1 - Dolček (14., Mlakar), 0-2 - Melnjak (33., Sigur)

Trabzonspor: Tepe, Asan, Turkmen (od 60. Bartra), Fernandez (od 19. Denswil), Bosluk, Zaman, Haspolat, Omur (od 60. Sen), Višća, Oršić (od 74. Bayram), Gomez (od 46. Destan). Trener: Nenad Bjelica.

Hajduk: Lučić, Sigur (od 82. Capan), Šarlija, Ferro (od 82. Prpić), Melnjak, Grgić (od 73. Ćubelić), Krovinović, Dolček (od 65. Sahiti), Benrahou (od 66. Lauš), Dajaku (od 73. Brajković), Mlakar (od 82. F. Čuić). Trener: Ivan Leko.



Tagovi

HajdukTrabzonsporIvan LekoNenad BjelicaIvan DolčekDario MelnjakPrijateljska utakmicaHrvatski Superkup

Ostale Vijesti