Robert Matić hajduk.hr
Robert Matić hajduk.hr

Hajduk se kući vraća pjevajući: Svladali lidera poljske Ekstraklase u generalnoj probi za Rijeku

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 20.01.24. | 13:30

Završilo je 3-1, a strijelci za Bijee bili su Livaja, Kalinić i Sahiti

Uspjela je generalka Hajduka za Rijeku, Bijeli su svladali lider poljskog prvenstva sa 3-1, u nastavku kontra vjetra pokazali moć i spremni dočekuju Jadranski derbi

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Po hladnom vremenu i jakom vjetru, trener Mislav Karoglan izveo je očekivani sastav Hajdukak, onaj koji bi se trebao suprotstaviti Rijeci na otvaranju nastavka. Na utakmicu je došao i predjednik Hajduka Lukša Jakobušić koji je dan prije riješio veliki posao oko dovođenja Ivana Perišića čiji dres je već od prvog dana u prodaji i odlično idu... Susret je gledao u s male tribine, red poviše predsjednika Nadzornog odbora Aljoše Pavelina.

Za susret ja konkuriralo 18 igrača, nije bilo Lovre Kalinića, na klupi je bio Borna Buljan. Izostali su još Noa Skoko, Josip Elez, Leon Dajaku, Aleksandar Trajkovski, Roko Brajković, Dominik Prpić, Filip Čuić, Šimun Hrgović, Bruno Durdov i Raul Bezeljak.

Hajduk je više napadao, ali prigoda u vodu nije bilo, a Poljaci konta vjetra nisu mogli izaći, a ali i Bijeli su se dobro branili protiv lidera poljske Ekstraklase koji su jesenski prvaci baš kao i splitski klub, a oba se nadaju ostati na prvom mjestu.

Na prvu prigodu čekali smo do 21. minute kada je Marko Livja nakon efektnog okretanja na vrhu kaznenog prostora sebi stvorio priliku za šut, ali je lopta orišla malo pokraj vratnice.

Na drugoj strani je probao Nahuel s više od 20 metara, ali Ivan Lučić nije se dao iznenaditi, bio je dobro postavljan i lako uhvatio loptu.

Nudila se Livaji obećavajuća situacija kada je prošao po lijevoj strani, ali na povratnu loptu nije nitko naletio. Po ovako teškim uvjetima nije se ni moglo očekivati puno šansi, pogotovo što su se sastala dva lidera svojih prvenstava koji su vrlo organizirani u fazi obrane.

Na samom kraju prvog dijela akcija je kreula od Livajine pete, ali Filip Krovinović nije dobro zahvatio loptu.

U nastavak su Poljaci kojima se prvenstvo natavlja tek 10. veljače ušli u novoj postavi, a prvu prigodu imao je Hajduk. Na dodavanje Livaje pred golom se našao Emir Sahiti, ali nije imao skroz loptu pod kontrolom, pa je prilika propala, udarac je bio lagan.

U 58. minuti je veliku priliku imao Livaja na dodavanje Krovinovića, lopta u dubinu i praćen stoperima izašao je pred vrata, ali mu je obranio Trelowski.

Nakon toga iz igre je malo šepajući izišao Filip Uremović, a umjesto njega ušao je Dino Mikanović, a kako je zamijenjen i Fahd Moufi, izazvalo je to promjene na nekim pozicijama Hajduka. Dino Mikanović postao je desni bek, Mihale Žaper stoper, Niko Sigur lijevi bek, dok je Anthony Kalik ušao na lijevo krilo, dok je Laszlo Kleinheisler stao na 'desetku'.

Eto novih varijanti iz Karoglanove radionice, bio je prisiljen na promjene, a probao je i drugačiji sustav s rotiranim 'figurama'.

Hajduk je poveo minijaturom Marka Livaje koji je pogodio sa 18 metara i nakon toga izašao iz igre, vratio se Sahiti. Nakon toga su uslijjedila dva lagana kaznena udarca. Najprije su Poljaci izjednačili nakon starta Sigura, a onda je Hajduk došao u vodstvo kada je Macenko igrao rukom na ubačaj Yassinea Benrahou i pritom dobio i crvnei kaarton. Ostali su Poljaci s 11 igrača na terenu, a siguran realizator s bijele točke bio je Nikola Kalinić, iako je Trelowski pročitao kut.

Za kraj smo vidjeli najljepši potez, sjajnu asistenicju Nikole Kalinića Sahitiju za konačnih 3-1 nakon koje se Hajduk kući vraća pjevajući.

Hajduk - Śląsk Wrocław 3-1 (0-0)

Umag. Igralište Sportskog centra Stella Maris. Gledatelja 400. Sudac: Danijel Starčević (Rijeka).

Hajduk: Lučić – Sigur, Uremović (od 59. Mikanović), Šarlija (od 59. Kalik),  Moufi – Pukštas, Žaper, Krovinović (od 75. Odjidja-Ofoe)– Sahiti (od 75. Kalinić), Livaja (od 78. Sahiti), Kleinheisler (od 75. Benrahou). Trener: Mislav Karoglan.

Śląsk Wrocław: Leszczynski - Konnczkowski, Bejger, Petkovi, Samiec-Talar - Pokorny, Olsen, Schwarz, Nahuel - Exposito (još su igrali: Trelowski, Macenko, Petrov, Paluszek, Božinov, Ince, Lukasik, Rzuchowski, Borys, Pena, Kimala), Trener: Jacek Magiera.

Strijelci: 1-0 – Livaja (76), 1-1 –Kimala (78.-11m), 2-1 – N. Kalinić (83.-11m), 3-1 – Sahiti (90., N. Kalinić).

Žuti kartoni:-

Crveni karton: Macenko (83)



Tagovi

HajdukSlask WroclawPrijateljska utakmicaprijateljskapripremne utakmice

Ostale Vijesti