Foto: Robert Matić / Hajduk.hr
Foto: Robert Matić / Hajduk.hr

Hajduk s mislima na Vitoriju gostuje kod Varaždinaca (GRAFIKA)

Vrijeme Čitanja: 4min | sub. 30.07.22. | 08:30

Splićani su dva tjedna bez natjecateljske utakmice, željni dokazivanja, a ovaj susret im je još jedan pokazatelj prije europske premijere na čemu su.

Varaždin će ugostiti u 3. kolu HNL-a Hajduk od 21 sat u subotu. Prvotni termin utakmice bio je zakazan za 18.55, ali zbog velikih vrućina odlučeno je da se igra u nešto kasnijem terminu. Varaždin je u prvom kolu kod kuće izgubio od Slaven Belupa pa potom pobijedio Istru 1961 u Puli. Hajduk je, pak, odigrao sami jednu utakmicu, također je slavio protiv Puljana. Povratnici u HNL imaju u svojoj momčadi i nekolicinu bivših hajdukovaca, među kojima su Michele Šego i Tonio Teklić, a potonji je i najavio današnji susret.

„Drago mi je da su u Varaždinu prepoznali moj trud i rad. Zahvaljujem navijačima i nadam se da ćemo ih usrećiti u subotu. Čekamo Hajduk zadovoljni i sretni nakon pobjede Puli. Uz Livaju Hajduk ima još devet igrača koji su fantastični. Ne smijemo se fokusirati na jednog-dva, nego na sve. Trener nas priprema i imam osjećaj da će bit dobro u subotu“, rekao je Teklić uoči utakmice.

S obzirom na dosadašnji tijek prodaje karata stadion će vjerojatno biti rasprodan po dostupnom kapacitetu. Zaželjeli su se Varaždinci HNL-a, a očekuje se i velik broj gostujućih navijača.

„Znamo što Hajduk znači u hrvatskom nogometu. Veselimo se utakmici u subotu, svi pričaju o njoj, karte se dobro prodaju, imat ćemo pun stadion. Cijenimo Hajduk, ali igramo doma i dat ćemo sve od sebe da razveselimo naše navijače“, kazao je strateg domaćih Mario Kovačević uoči ove utakmice. Njegova momčad odradila je i prijateljsku utakmicu u srijedu protiv Sharjaha iz Ujedinjenih Arapskih Emirata te su slavili s 2:1.

U nedostatku službenih utakmica, prijateljskima se okrenuo i Valdas Dambrauskas. Od početka sezone odigrali su Bijeli tek dvije službene utakmice, onu u Superkupu s Dinamom te prvenstvenu s Istrom 1961. Prošlo kolo su preskočili na zahtjev Rijeke koja je tražila odgodu zbog utakmica Konferencijske lige, a kako stoje stvari neće Hajduk igrati ni četvrto kolo protiv Gorice koje odgođeno po službenoj dužnosti zbog utakmica Bijelih protiv Vitorije. Postoji i velika vjerojatnost da bude odgođeno peto kolo na Maksimiru kad trebaju igrati s Dinamom derbi pa bi tako Hajduk u prvih pet kola bio već tri utakmice u zaostatku. Nije to drago treneru Dambrauskasu koji smatra da njegova momčad treba imati ritam utakmica.

„Dva tjedna bez utakmica su previše s obzirom na vremenske prilike. Jedva čekamo utakmicu u Varaždinu. Trebamo uhvatiti ritam, a za to nam trebaju utakmice svakog tjedna. Odigrali smo u ovom razdoblju dvije prijateljske utakmice, protiv Posušja i Solina. Rezultat u njima nije bitan. Možemo reći da su to bile četiri utakmice s obzirom da su igrali četiri različite postave. Bilo je dobrih, ali i lošijih stvari. To su bile trening utakmice, a prije jedne od njih odradili smo i jak jutarnji trening“, rekao je litavski strateg i osvrnuo se na idućeg protivnika:

„Često momčad koja uđe u prvu ligu dobro odradi sezonu. To je zbog pobjedničkog mentaliteta. To je nešto zbog čega igrači napreduju, zbog želja za pobjedom. Mnogo igrača Varaždina ima iskustvo igranja u HNL-u. Protiv Slaven Belupa su bili malo nesigurni, ali su nesretno izgubili. U drugoj utakmici protiv Istre, uz sav respekt Istri, Varaždin je bio bolja momčad. Bili su organizirani, pokušali su dominirati. Sigurno neće biti lagan protivnik nikome.“

Od ranije zbog ozljeda Dambrauskas ne može računati na Nikolu Kalinića i Marca Fossatija dok bi ostatak momčadi trebao biti spreman za gostovanje u Varaždinu. Splićanima su ove sezone ambicije usmjerene na iskorak u Europi pa na ovo gostovanje dolaze s mislima na portugalsku momčad, a ova utakmica je ujedno i Dambrauskasu posljednja provjera za Vitoriju.

Varaždin i Hajduk su se posljednji susreli početkom godine u prijateljskom susretu na Poljudu kad su Bijeli slavili s 4:2. U sezoni prije ispadanja u niži rang slavili su Varaždinci jednom, a iste natjecateljske godine Hajduk je upisao pobjede tri puta. U 27 susreta ova dva kluba Hajduk je slavio u 19, tri puta je završilo remijem, a Varaždinci su upisali šest pobjeda.

Glavni sudac utakmice je Ante Čulina (Zagreb), a pomoćnici su mu Luka Pajić (Rijeka) i Dario Kolarević (Zagreb), dok je četvrti sudac Marin Vidulin (Kanfanar). U VAR sobi su Dario Bel (Osijek) i Marjan Tomas (Osijek).

MOGUĆI SASTAVI:

Varaždin (4-3-3)


Hajduk (4-3-3)


HNL, 3. kolo

Petak, 29. srpnja:

Šibenik – Lokomotiva      18.55

Dinamo – Istra 1961        21.00

Subota, 30. srpnja:

Varaždin – Hajduk 21.00

Nedjelja, 31. srpnja:

Osijek – Slaven Belupo    18.55

Rijeka – Gorica       21.00

*Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno. 18+


Tagovi

HajdukNK VaraždinHNL

Ostale Vijesti