Hajduk s minimalnom prednošću na uzvrat u Sofiju!

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 13.07.17. | 22:22

Bijeli su pogotkom Marka Futacsa iz penala došli do zaslužene pobjede nad Levskim.

Hajduk je u prvoj ovosezonskoj utakmici, u drugom pretkolu Europske lige, svladao Levski na ispunjenom stadionu u Dugopolju s 1:0 i s minimalnom prednošću iščekuje uzvrtani dvoboj koji će se 20. srpnja odigrati pred praznim tribinama Viviacom Arene u Sofiji.

Jedini pogodak na utakmici djelo je Marka Futacsa koji je sredinom prvog dijela sigurno realizirao kazneni udarac. Iako utakmica nije bila pretjerano sadržajna, Hajduk je svih 90 minuta bio bolja momčad na terenu i na kraju je došao do zaslužene pobjede.

Bijeli su iskazali sigurnost i čvrstinu u defenzivi, a Levski grubom igrom koja je na kraju rezultirala s 22 faula i pet žutih kartona.

Hajduk je vođen bučnom podrškom s tribina agresivno ušao u utakmicu. Bijeli su prvu polupriliku imali u 7. minuti kada je Nikola Vlašić pucao kraj gola, ali je Levski brzo stao na loptu i primirio Hajdukovce.

No, Hajduk je igrao strpljivo, a takav način isplatio mu se u 23. minuti. Bugarski branič Pirgov srušio je Savvasa za čisti penal kojeg je rutinski realizirao Futacs.

Hajduk je nakon gola potpuno neutralizirao gostujući sastav. Bijeli doduše nisu stvarali prilike, do kraja poluvremena imali su tek jedan pokušaj Hamze, no Levski u cijelom poluvremenu nije uputio niti jedan udarac na Stipičin gol!

Hajduk je s dobrom igrom nastavio i u nastavku. Veliku prigodu Savvas je u 52. složio Futacsu, ali je madžarski napadač iskosa pucao ravno u Mitreva. Što je utakmica više odmicala, to su igrači Levskog postajali nervozniji te su u razmaku od minute zaradili dva žuta kartona.

U 62. minuti odlično je zaprijetio Ante Erceg, izborio se za udarac s 20 metara iskosa, ali je Mitrev sjajnom reakcijom sačuvao svoju mrežu i izbio loptu u korner. Utakmica se potom ponovno primirila. Hajduk je sigurno čuvao stečenu prednost i nije dozvolio Bugarima da opasnije zaprijete, sve do 78. minute kada je Prochazka centrirao, a lopta je došla do usamljenog Panayatova na sedam metara koji se nije snašao i pucao glavom preko gola. To je ujedno bila jedina prava prigoda Levskog na utakmici.

Dvije minute kasnije Hajduk je mogao riješiti pitanje pobjednika i stvoriti veći kapital pred uzvrat u Sofiji. Vlašić je nakon sjajnog solo prodora, u kojem je pretrčao tridesetak metara, uputio udarac, ali je lopta otišla kraj gola.

U završnih 15-ak minuta bugarski sastav je potpuno preuzeo kontrolu nad posjedom lopte, pokušavali su centaršutevima doći do izjednačujućeg pogotka, ali nisu uspjeli ozbiljnije zaprijetiti Hajduku koji na uzvrat u Sofiju za tjedan dana ide s minimalnom prednošću.

(Foto: Pixsell)


Tagovi

Levski Sofija

Ostale Vijesti