Hajduk remijem protiv bivšeg trenera otvorio pripreme, Levski na korak do ogleda sa Splićanima

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 29.06.17. | 21:14

Hajduk i Rudar Velenje su na startu priprema odigrali 2:2.

Svoju prvu utakmicu u sklopu nove sezone danas je odigrao i splitski Hajduk.

Splićani su protiv velenjskog Rudara, kojeg vodi bivši trener Hajduka Marijan Pušnik, na slovenskom dijelu pripremama remizirali – bilo je 2:2. Zanimljivu i dinamičnu smo utakmicu gledali poslijepodne, gdje je Hajduk istrčao u kombiniranom sastavu koji je uključivao nova imena poput Fomitschowa, Radoševića i Šehića.

Hajduk je imao inicijativu tijekom čitavog poluvremena, stvorio niz prigoda pred golom Radana, no vratar domaćih je bio zaista na zadatku. No s druge strane reakcije u obrani Bijelih bile su vrlo loše, što je rezultiralo činjenicom da su domaćini u tri izlaska na polovicu Hajduka zabili čak dva pogotka.

Prvo je u 9. minuti Radić matirao Stipicu udarcem glavom s male udaljenosti, dok je u 39. minuti Rudar povećao na 2:0. Mary je izbio sam pred Stipicu, vratar Hajduka mu je sjajno obranio situaciju 1 na 1, ali Hajdukovci neshvatljivo kasne reagirati pa se tamnoputi napadač pridiže na odbijenu loptu koju šalje u noge Tučića, a ovaj je lagano gura za podebljanje vodstva Rudara.

Najbolju prigodu Splićani su propustili u 28. minuti. Novi bek Fomitschow je poslao neugodan centaršut u srce šesnaesterca, vratar Radan nije stigao uloviti loptu koja stiže do Ohandze. Napadač Hajduka vješto zaobilazi gostujućeg golmana, ali njegov udarac s crte skida Vuklišević.

U drugom dijelu Hajduk je istrčao s većinom napadačkih vedeti i s Jeffersonom na stoperu, uz Brazilca Gustava, igrača na probi, koji mu je pravio društvo u obrani. Odmah su krenuli energično i već u  50. minuti smanjili na 2:1 preko Ercega nakon lijepe akcije. Kapetan Hajduka zabio je za 2:2 u 67. minuti, vrlo lijepim plasiranim udarcem. Hajduk je imao još podosta šansi, no baš kao i Rudan u prvom dijelu, u drugom je pozornost na sebe obranama skrenuo i drugi vratar Rudara, Malnar. Skinuo je nekoliko sjajnih udaraca, pogotovo Futacsu u dva navrata tako da je konačni rezultat bio 2:2.

Spomenimo i da su Hajdukovi potencijalni protivnici odigrali prvu utakmicu prvog pretkola Europske lige. Levski je kod kuće svladao Sutjesku s 3:1, napravivši veliki korak ka drugom pretkolu. Dvostruki strijelac za bugarsku momčad bio je novopridošli Junior Mpia, u 1. i 21. minuti te Prochazka u sudačkoj nadoknadi prvog dijela. Za Sutjesku je smanjio Marković u 79. minuti, a Sutjeska je zadnjih par minuta igrala s igračem manje nakon što je drugi žuti karton dobio Radišić.

(Foto: hajduk.hr)


Tagovi

Hajdučko srceHajdukLevski SofijaMarijan Pušnik

Ostale Vijesti