Hajduk radi čistku za Europu – odlaze sedmorica, a sportski direktor u Italiji dovršava transfer

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 21.05.19. | 11:31

Bijeli su počeli s preslagivanjem za Europsku ligu.

Nogometaši splitskog Hajduka osigurali su plasman u kvalifikacije za Europsku ligu. Međutim, još ne znaju s koje točno pozicije – ukoliko uzmu bod na Maksimiru protiv novog-starog prvaka Dinama, 'Bili' će zauzeti 3. mjesto ljestvice i u kvalifikacije za ovo europsko natjecanje krenuti od 3. pretkola. Ukoliko izgube od momčadi Nenada Bjelice, ovisit će o rezultatu Osijeka i zaprešićkog Intera u Gradskom vrtu.

ODIGRAJ Dinamo Zagreb - Hajduk Split

Međutim, sigurni su putnici u kvalifikacije, stoga su se opravdano okrenuli igračkoj križaljci za sljedeću sezonu, a Sportske novosti donose imena koja bi ovog ljeta trebala napustiti Poljud.

Već otprije znamo kako će redove 'ponosa Dalmacije' napustiti Fran Tudor, kojemu ugovor istječe krajem lipnja, stoga bi on trebao otići bez odštete. Osim njega, još četvorica nogometaša su na izlaznim vratima.

Prvi je stoper Borja Lopez, piše SN, za kojega je sportski direktor Saša Bjelanović rekao još prošle zime da ako ga ne prodaju tada da će ponovno pokušati ovog ljeta. Treba vidjeti hoće li biti zainteresiranih klubova za španjolskog braniča, ali Borja je po svemu sudeći na izlaznim vratima.

Drugi na listi je Adam Gyurcso koji ima važeći ugovor još dvije sezone, ali ukoliko dođe odgovarajuća ponuda, Mađar će se oprostiti od hrvatskog velikana. Navedeni dvojac ima poprilično 'debele' ugovore, stoga je upravi kluba prioritet riješavanja njihovog statusa.

Sljedeći na redu koji se spominje u tom kontekstu je pomalo i neočekivano ime. Riječ je o Hamzi Barryu koji je čovjek od velikog povjerenja trenera Siniše Oreščanina. Ako je vjerovati SN-u, i on bi se mogao pozdraviti s Torcidom ovog ljeta, a onaj koji će definitivno otići je lijevi bek Fomitschow, koji se ulaskom Domagoja Bradarića u prvi sastav jedva sastao s minutama na travnjaku. Uz Fomitschowa, kojemu istječe ugovor, u istoj situaciji nalaze se i napadač Mirko Ivanovski te vratar Goran Blažević.

Isti izvor navodi kako su u Splitu otvoreni za prodaju i kada su mladi, domaći igrači u pitanju, a navode imena poputa Mije Caktaša, Domagoja Bradarića, Stanka Jurića i Josipa Juranovića, ali o tome je još rano za govoriti, a za neke od njih već je bilo primamljivih ponuda, ali uprava je ostala pri svom odgovoru kako ih neće još prodavati.

S druge strane, sportski direktor Saša Bjelanović otišao je u Palermo kako bi zgotovio otkup Josipa Posavca, vratara kojemu istječe posudba u splitskom klubu. Bili bi bili izrazito zadovoljni kada bi uspjeli isposlovati odštetu od 500 tisuća eura te 20% od budućeg transfera, piše isti izvor. Dodaju kako je Hajduku trenutno najbitnije osigurati pojačanje na području krilnog napadača i playmakera.

(Foto: Pixsell)


Tagovi

Saša BjelanovićSiniša OreščaninHamza BarryFran TudorBorja LopezAdam GyurcsoAndre FomitschowMirko IvanovskiGoran Blažević

Ostale Vijesti