Hajduk pronašao prvog golmana: Nije branio godinu dana nakon što je ispao iz HNL-a

Vrijeme Čitanja: 1min | ned. 17.06.18. | 09:07

Sportske novosti pišu kako bi Hajduk trebao dovesti Tomislava Duku koji je sa samo 15 godina otišao iz njihovih redova i prešao u RNK Split koji se do prošle sezone natjecao u Prvoj HNL. Kada je Split prošle sezone uvjerljivo ispao iz lige, Duka je za 400 tisuća eura prešao u redove CFR Cluja, novog rumunjskog prvaka gdje je bio tek treći golman i nije uopće branio. Ima tek jedan, jedini nastup u kupu u posljednjih godinu dana.

Najveće iskustvo mu je iz Splita gdje ima 37 nastupa za prvu momčad, a prije toga bio je po posudbama u Kamenu iz Ivanbegovine, Imtskom i Zagori iz Unešića. Imao je dobrih partija u HNL periodu, ali veliko je pitanje kako će utjecati duga pauza od nastupa. Hajduk bi njegov ugovor koji traje još tri godine Cluju morao platiti samo 200 tisuća eura, pola manje nego što su ga Rumunji platili Splitu prije godinu dana. 

Duki je tek 25 godina i najbolje vrijeme je ispred njega, no nakon ove sezone i potpunog gubitka kontinuiteta sve je veći upitnik iznad njegove glave. Drugi golmani koji bi trebao stići u klub je Goran Karačić iz Adanaspora, mladi Bosanac koji je branio za Zrinjski. Hajduk neće potpisivati s drugim golmanom, bit će to kako tvrde SN sigurno posudba, a Duka je praktički siguran za 'jedinicu'.

(Foto: Pixsell)

 


Tagovi

Tomislav Duka

Ostale Vijesti