Germanijak.hr
Germanijak.hr

Hajduk poražen od Genta u pretposljednjoj pripremnoj utakmici

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 01.07.22. | 20:20

Za zaključenje austrijskih priprema sutra igraju protiv Kisvarde (10.30, Hajduk Digital TV)

Pretposljednji pripremni susret Hajduk je izgubio od belgijskog Genta s 3:0.

Generalna provjera uoči početka nove sezone zadala je dodatne upitnike Valdasu Dambrauskasu. Imaju bijeli još jednu prijateljsku utakmicu na rasporedu sutra, ali u njoj vjerojatno neće igrati oni koji bi trebali biti nominalno prvih 11 već u utakmici Superkupa protiv Dinama. Prema naprijed konkretnog pokušaja u prvom poluvremenu praktički nije ni bilo, osim udarca Nikole Kalinića u 38. minuti koji je otišao preko gola.

S druge strane napadači Genta stvarali su puno prilika pred vratima bijelih, a dvije takve realizirali su već u prvom poluvremenu. Poveli su Belgijanci u 28. minuti golom Cuypersa koji je s 13 metara neobranjivo pogodio mrežu nakon povratne lopte Bruna. Drugi gol u prvom dijelu pao je pred sami kraj poluvremena. Bilo je to u 43. minuti kad je Samoise ubacio s desne strane, a precizan s 12 metara bio je asistent prvog gola Bruno.

U drugom dijelu nastavio Gent isto kako je završio u prvom. Igrala se 49. minuta kad je Castro Montes ubacio, a svoj drugi gol na ovom prijateljskom susretu zabio je Bruno. Dambrauskas se prvi put odlučio mijenjati u 63.minuti. Napravio je tad dvije izmjene kad je iz igre izvadio Sahitija i Grgića, a poslao na travnjak Biuka i Vukovića. Samo pet minuta kasnije iz igre je izvadio i prinovu na stoperskoj poziciji Borevkovića, a umjesto njega je u igru ušao Dimitrov. Priliku je dobio i Mlakar od 75. minute kad je zamijenio Nikolu Kalinića, dok je u 78. minuti iz igre izašao Elez kojeg je zamijenio Simić.

Nakon ovog susreta Dambrauskas ne može nikako biti zadovoljan prikazanim, a pred njim je još sedam dana u kojima može pokušati ispraviti ono što danas nije funkcioniralo. Utakmica s Dinamom u Superkupu na rasporedu je 9. srpnja, a Hajduk će nakon sutrašnje utakmice protiv Kisvarde zaključiti pripreme u Austriji.

SASTAVI:

Hajduk: L. Kalinić, Mikanović, Borevković(od 68' Dimitrov), Elez(78' Simić), Melnjak, Grgić(od 63' Vuković), Fossati, Krovinović, Sahiti(od 63' Biuk), Livaja, N. Kalinić(od 75' Mlakar)

Gent: Roef, Castromontes, Lagae, Okumu, Godeau, Odjidja, Kums, Samoise, Hjulsager(od 65' Lemajić), Bruno, Cuypers.


Tagovi

Germanijak u Austriji s HajdukomHajdukGentpripreme

Ostale Vijesti